Извънредни новини

Янев: Мястото на ЦСКА е в А група

Янев: Мястото на ЦСКА е в А група

"Мястото на ЦСКА е в А група и това, че сега сме във В група не променя факта, че работим и се държим като професионалисти". Това заяви треньорът на ЦСКА Христо Янев след като снощи "червените" се класираха за финала за Купата на България.

"Горд съм от това, което направиха момчетата, защото са страхотни в чисто човешки план. Те върнаха надеждите на хората. Постигнахме това с изключително много труд от страна на момчетата. Във всеки един момент те бяха страхотни и показаха истинският дух на ЦСКА. Показаха всички качества, които притежават и върнаха вярата на хората. Не сме изненадани от нищо и това се видя от крайния резултат в мача", обясни той, цитиран от БГНЕС.

"Работихме много, за да победим и да зарадваме всички, които обичат ЦСКА и ни подкрепят. Феновете се представиха на изключително ниво, както винаги са били с тима ни тази година и ние можем да летим с тях. Футболистите, които са в ЦСКА показаха най-доброто от тях. За мен е много приятно да победим отбор, който се намира на трето място в елита. Стойността е да излезем на терена и да видим стадиона, който скача и полудява от радост. "Берое", "Литекс" и Монтана са отбори, които играят всяка седмица срещу сериозен противник. За нас ще е чест да играем на финала", каза още Янев.

"ЦСКА има отбор за А група. Имат много перспективни момчета и добре се развиват. Тяхното бъдеще е в А група", каза от своя страна наставникът на "Берое" Пламен Липненски. 

Знаехме как ще протече мача с оглед на предходния резултат в Стара Загора. Казах на момчетата, че ЦСКА ще се върне назад и ще чака на контраатаки. И за наше съжаление точно така се случи. Първото пропуснато положение беше наше на Исмаил Иса и ако бяхме вкарали мачът щеше да протече в друго русло. През цялото време ние контролирахме мача, но футболът се играе на голове. Момчетата ми се мъчиха да играят добре, но при такъв голям стрес като публиката на ЦСКА не беше лесно да се играе", продължи той.

"Не мисля, че този мач може да промени моето бъдеще. Все още не съм разговарял с никого, така че има време", коментира Липненски по повод бъдещето на "Берое". 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе