Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цачева: Нямаше и сянка съмнение за бойкот

Цачева: Нямаше и сянка съмнение за бойкот

Изненадана съм от това, което се е коментирало пред вас, обяви министърът на правосъдието Цецка Цачева пред журанлистите, които чакаха резултатите от КСНС пред "Дондуков" 2. "Тръгнах си заедно с премиера Бойко Борисов. Той бе дастатъчно в залата, но г-н Цветанов, г-н Карадайъ си тръгнаха в 13,00 часа, защото трябваше да пътуват до Брюксел. Г-жа Захариева също има ангажименти в чужбина. Обстановката вътре бе делова, чуха се различни позиции. Нямаше и грам сянка на съмнение, че има бойкот", заяви още тя.

Защо тези неща не се казаха вътре, попита Цачева. "Това е безпрецедентно да няма решение след КСНС, доколкото аз знам, въпреки че и при други президенти не сме стигали до такива заради различни позиции. Президентът Румен Радев реши да прекъсне заседанието и да го продължим другата седмица. Изложихме позициите, представени бяха поистаните от институциите доклади и започна диалог. Да, има разлики в позициите, но се виждат и стремеж към промяна. От БСП вече не говорят за агенция, защото тя трябва бъде управляване единствено от Министерски съвет. Търсят друго решение. Според мен този орган трябва да се управлява от комисия, която ще бъде равно отдалечена от всички, продължи Цачева. 

Другата седмица просто ще финализираме разговорите. Разбирам позицията на г-н Румен Радев и желанието му да се борим с корупцията. Този въпрос стои като приоритет и в програмата на правителството, каза още тя. 

Мисля, че г-н Борисов стоя достатъчно на срещата и според мен пристигна за най-важната част. Като министър председател той има поглед и знае какво трябва да направи в момента. Не мога да говоря за срещите на останалите. Явно от канцералията на президента е трябвало да проверят нещата. Не знам кои срещи са били по-напред във времето, каза още Цачева.  

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе