Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Менда Стоянова: Не всички ще получат 10% увеличение

Менда Стоянова: Не всички ще получат 10% увеличение

Увеличението е въпрос на сметки, които се правят, обяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, която е и председател на Бюджетната комисия. "Знам исканията на синдикатите. Те винаги желаят много. Има основание за 10% ръст на заплатите на държавните служители. Това обаче не означава, че всички ще получат толкова. На първо място ще има увеличение при учителите, също така при полицията и военните", уточни Стоянова пред "Нова телевизия".

Има ръст на икономиката с 4%, на доходите. Очаква се това да се запази и през следващата година, продължи тя. Според Стоянова няма отлив на чуждите инвестиции, напротив, очаква се и там да има ръст от 4,2%.

Няма война между институциите, категорична бе тя. "Всички, че на една позиция - искаме най-добрите самолети за ВВС и те да са нови. Но не може с лека ръка да се хвърлят оферти. Все пак не можем да платим тези пари наведнъж. По важните въпроси трябва да има национално единение. Всичко друго е петно катран в кацата с мед", заяви Стоянова.

"Калинка" означава човек без опразование. А тези, за които се говори имат такова. Те са минали през конкурси, а на някои места, се знае, че администрацията може да назначава сама, коментира депутатът по повод обвиненията в роднински назначение.

Тодоров си носи отговорност за думите. Той не е част от ГЕРБ, а от гражданската квота. Той трябва да дава обяснение. ГЕРБ изрази достатъчно ясна позиция и де дистанците от него. Същото важи и за правителството за позицията на Валери Симеоново. За разлика от министерствата той няма сайт, затова е я е изразил чрез правителствена служба. Там говори и премиерът. Колеги ви са спазили реда в този случай. Но ГЕРБ ясно се дистанцира от двамата колеги, каза още Стоянова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе