Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Швейцарец с първа победа за Световната купа по ски

Швейцарец с първа победа за Световната купа по ски

Бийвър Крийк. Вторият ден от стартовете за световната купа по ски при мъжете в Бийвър Крийк (САЩ) поднесе куп изненади по време на втория за сезона супергигантски слалом. Първата бе дебютната победа в старт от този ранг на Партик Кюнг (Швейц). Той слезе с №28, когато всички си мислеха, че първи ще са Ханес Райхелт (Ав) и Петер Фил (Ит), който постигнаха равно време. Кюнг обаче ги би с 0,38 сек и заслужено поведе в класирането.

Не всичко обаче бе свършило. Спусналият се с №45 Отмар Щридингер (Ав) също даде по-добре време от австро-италианския дует и ги прати на третото място. Успехът е първи за Швейцария в скоростните дисциплини при мъжете от март 2012, когато Беат Фойц победи в Квитфиел (Нор). За Кюнг успехът е първи за СК, след едно второ място на спускане в Бормио през 2011-а и трето в Гармиш-Партенкирхен (Гер) в същата дисциплина през 2010-а. „Наистина съм щастлив от този си успех, защото момчетата които се спуснаха преди мен са наистина страхотни, каза след финала щастливия Кюнг. Вторият Щридингер пък не можеше да повярва, че стъпва на подиума.

„Не мога да повярвам, това е сън", каза след финала австриецът.

Световният шампион за 2013-а Тед Лигети (САЩ) остана пети, а водачът за световната купа Аксел Лунд Свиндал (Нор) е седми, но остава начело в класирането с 336 т, пред Кюнг – 206 и Райхелт – 202. Настоящият носител на Световната купа Марсил Хиршер (Ав) се пна престраши да кара в Супер-Г и завърши на приличното 16-о място. Днес алпийците ще карат в американския курорт втория си гигантски слалом за сезона. Първият манш е от 18,30 ч (бъл.вр.), а втория от 21,30 ч и ще бъдат излъчвани пряко по Евроспорт.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе