Извънредни новини

Първият сблъсък "ЦСКА" - "Левски" не излъчи победител

Първият сблъсък

София. ЦСКА и "Левски" не успяха да се бият в първото вечно дерби в 1/8-финалите от турнира за Купата на България. Голямото надлъгване в страстния ден на митингите ще продължи на 19 декември, когато е реваншът и единият гранд ще остане без трофей.

За разлика от продукцията на терена, двете агитки отново бяха на ниво. Макар че заради събитията в София имаше ярък отлив в сравнение със срещата за първенството. Запалянковците не спряха да подкрепят любимците си. Едните дойдоха с настроение за нова голяма победа, а другите чакаха реванш за срама. Нито "червените", нито "сините" успяха да задоволят желанието на хората от трибуните. Положенията пред двете врати се брояха на пръсти. Попадение на Валентин Илиев в 21-ата минута бе отменено заради засада.

В края на първата част пък гредата спаси "армейците" след удар от фаул на Мирослав Иванов. Късметът не бе с "Левски" и в първите минута на второто полувреме. Гари Родригес излезе сам срещу Черни, но би в аут. ЦСКА пък отвърна с пропуски на Емил Гъргоров и Апостол Попов. В 69-ата минута "червените" си намериха и виновник за равенството. Резервата Мамаду Сидибе излезе в изгодна позиция. Вратарят на "Левски" Пламен Илиев излезе да го пресрещне и понечи да го събори. Нападателят обаче не се строполи, както е обичайно за родните терени, и продължи, за да загуби топката в крайна сметка. "Едно падане и всичко свършваше!", ядосваха се от лагера на ЦСКА. "Сините" пък претендираха за червен картон на Апостол Попов, който прати Орлин Старокин на трибуните в 60-ата минута с две дупки в глезена.

Освен обичайните надписи и хореографии, скуката на терена бе изместена и от хеликоптер. Управляемата играчка се появи през втората част над сектор "В" и започна да кръжи над него. Тя изчезна за малко, но скоро се появи отново за кеф на операторите.

"Само феновете бяха на ниво. Имаше страх в двата отбора", обяви героят от "Парк де Пренс" Емил Костадинов, който гледа мача в ложата. Там бяха още Александър Томов, Александър Тодоров от ръководството на ЦСКА, докато собственикът на "Левски" Тодор Батков отсъстваше. Мениджърът Лъчезар Танев пък бе приклещил Валери Божинов. След срещата имаше и фенове, които бяха доволни. Мадами атакуваха за снимки Марсиньо и дълго време не му даваха да се качи в автобуса. Полицията отчете доста кротко дерби. 18 са задържаните преди, по време и след срещата. Цял отбор не е влязъл на трибуните заради любовта към чашката. Трима били с маски. Задържан е и ултрас с нож и наркотици, а останалите със забранена пиротехника и предмети.

Три пъти по-добре, отчете Йовов

Като цяло не мога да кажа, че се получи дерби, обяви техническият директор на "Левски" Христо Йовов. "Запалянковците едва ли са доволни. Преобладаваше тичане и сила. И аз като тях не съм доволен. Този път играхме три пъти по-добре, но още не е това, което искаме. Събитията около мача със сигурност са повлияли на феновете. И на мен ми бе трудно да стигна до стадиона, но това не е извинение", каза още Бижутера.

"Реален резултат. Нито един от двата отбора нямаше кой знае какви положения. Доволен съм, че показахме непримиримост. В плановете ми влизаше да не получим гол и да вкараме първи. Второто не стана. Съгласен съм ЦСКА да ни вкара в реванша, но пък да бием 3:1", коментира треньорът Антони Здравков. "Групата ни бе свита, но националните отбори са над всичко", допълни той.

Шеф дава сметка на БСП и ДПС

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров подмина резултата от мача, като го определи за коварен. Босът обърна повече внимание на доста празния стадион, който донесе финансови загуби на "червените". "Смятам, че отсъствието на голяма част от публиката поради това, че имаше някакъв безумен митинг, повлия. Развали се атмосферата. 1 час преди мача всичко беше блокирано и голяма част от хората не можаха да дойдат. За мен глупаво решение на БСП и ДПС и може би ще трябва да им дам сметката за наем на тях, защото ЦСКА претърпя немалка финансова загуба", гневеше се Тодоров. Той все пак изрази мнение и за играта: "Може би предвид, че има още един мач, може би тогава ще бъдат по-агресивни и двата отбора. Абсолютно справедлив резултат.

Получи се равностоен двубой. И двата тима имаха, макар и малко, шансове за гол. Трябваше мачът да е ден по-късно, както предварително искахме", каза Тодоров. Клубният началник смята, че липсата на Стойчо Младенов на скамейката е бил сериозен минус за ЦСКА. Във връзка с очертаващата се глоба в размер на 20 000 лв. за това, че халфът Ивайло Чочев не бе пуснат в младежкия национален отбор, Тодоров коментира: "Ако клубът бъде санкциониран - ще си платим глобата".

"Червен" приклещи Деко

"Червен" приклещи Деко след мача. Халфът на "Левски" отказа да дава изявление за медиите, но пък си позволи да поспори със запалянкото от другия лагер. "Изпуснахме ви", обяви привърженикът на ЦСКА. "Е, хайде сега, и какво толкова сте направили?", отвърна Мирослав Иванов. След това двамата продължиха да обсъждат спорните ситуации в мача. "Спокойно, познаваме се", обяви Деко на съотборниците си, които си мислиха, че има проблем.
В същото време съотборникът му Нуньо Пинто прегръщаше дъщеричката си, докато пред автобуса на ЦСКА на пост бе съпругата на Тодор Янчев.

Стивън Ло беше в София

Стивън Ло беше в София, разкри Сашо Томов след дербито. Милиардерът от Хонконг е шеф на "Саут Чайна" и вероятно ще вземе играчи на ЦСКА. "Имаме инвеститори и проекти за реконструкция на стадиона. Рано е да казвам името му. Правителството обаче решава", сподели босът на ЦСКА, "Преговорите за генерален спонсор минават трудно. Трябва да отговаря на марката "ЦСКА", затова изчакваме.

Според Томов тимът се движи във възходяща линия и ще победи в реванша. "Отсъствието на Стойчо Младенов оказа негативно влияние. След зимния трансферен прозорец ще има по-силни играчи в ЦСКА", обеща той, "Беше ясно, че "Левски" ще са по-надъхани днес и ще покажат повече стабилност. Не винаги можеш да победиш с 3:0. Вторият мач е решаващ. Дано да не е студено", каза Томов и също изрази недоволство от митинга на управляващите.

Беше емоционално, призна си Мартин

Беше емоционално завръщане в дербито за мен, призна Мартин Петров след мача. "Радвам се, че се получи двуостър мач. Нямаше много красиви положения, но все пак това е турнирен мач. И ние имахме два-три шанса, но вратарят им Илиев спаси. Те също", сподели ветеранът от ЦСКА, "Знаем, че можем повече, и се надявам в другия мач да го покажем. Аз съм добре. Вижда се, че ми липсва игрова практика, но се надявам с всеки изминал мач да влизам в по-добра форма".

Пелето: Да оставят феновете на мира

Нека отговорните хора да оставят феновете на спокойствие преди важните мачове, имаме нужда от тях, отсече капитанът на "Левски" Станислав Ангелов. "Спортът дърпа децата от улиците и е положително нещо. Иначе стана равностоен мач. Има време до реванша, сега най-важна е срещата с "Литекс", защото и в първенството не сме много добре. Сигурен съм, че в следващото дерби ще стоим по-добре. Който и да е срещу мен, излизам и трябва да играя. С Мартин се познаваме отдавна. Всичко бе в границите на нормалното", каза още Ангелов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе