Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Разсекретяват доклада за КТБ

Разсекретяват доклада за КТБ

Докладът за фалита на КТБ ще бъде разсекретен. Това решиха депутатите, приемайки на второ четене промените в закона за банковата несъстоятелност, внесени от депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Петър Чобанов.

Съгласно новите правила временните сидници трябва да публикуват на електронната си страница доклада на разследващата компания „Аликс Партнърс" за проверката на банковата несъстоятелност. Според вносителите искането е продиктувано от огромния обществен интерес. Сега докладът е достъпен в секретната секция на НС.

В дебата се включиха единствено реформаторът Мартин Димитров и народният представител от ГЕРБ Данаил Кирилов. Димитров поиска публичен да стане и договорът, сключен с разследващите, за да се знае заданието, по което ще работят, и парите, които ще им се изплатят. Кирилов специално подчерта, че парламентът трябва да се въздържа от извънредно законодателство, но заради казуса с КТБ, промяната е приемлива.

5 Коментара

  1. Дано разсекретяването на доклада да доведе до така чаканите арести и присъди за Василев и дружките му, които са отговорни за фалита на КТБ.

  2. Вече няма време за бавене! Престъпниците трябва да бъдат заловени. Прокоратурата да действа!

  3. Крайно време е този доклад да стане публичен и вече официално да се видят къде кой какво е правил и крадците като Цветан Василев да бъдат изправени пред съда/

  4. Ами хайде де. 2 години минаха от грандиозната кражба на 4 млрд. лева от спестяванията на българина и виновни няма. Никой не знае какво се е случило, никой не е виновен, а ние всички платихме парите сметката за всичко. Цветан Василев, който е основният виновник и който взе парите на хората си се разхожда на свобода и не можем да го върнем изобщо в България, за да го съдим. Всичко се превръща в пълен цирк. Като публикуват доклада поне ще разберем какви са били машинациите, които са правени в банката и кои са били хората разпъвали чадър над източването. Надявам се, че тогава прокуратурата ще си вземе бележка и ще започне да предявява обвинения на всички замесени в тази далавера.

  5. Еха! Само две години им трябваха. Айде почвайте сега с арестите, че те замесените в тая пирамида ще станат на преклонна възраст.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе