Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Президентът на АЛДЕ: ДПС дава на България етнически мир

Президентът на АЛДЕ: ДПС дава на България етнически мир

Мустафа дава демократична алтернатива и на консервативните сили, и на опозицията. А ДПС дава на България етнически мир, заяви президентът на европейските либерали Ханс Ван Баален при откриването на конгреса на Европейската либерална младеж в София, цитиран от Канал 3. "Можем да се учим от България, тя е прекрасен пример", добави още той пред над 200 делегати на форума, чийто домакин е ДПС.

По думите му приемането ни в Шенген трябва да се случи, щом пристанищата и летищата ни са сигурни и няма смисъл повече да се бави. Западните Балкани не бива да бъдат оставяни сами, каза той за европейската им перспектива.

Трябва да защитаваме свободата и достойнството. Да се обединим срещу враговете на тези ценности. Да се противопоставим на новите националистически идеологии и сили и на влизането им във властта", призова младите либерали председателят на ДПС.

Мустафа Карадайъ със съжаление отбеляза, че те у нас са в управлението на страната, биват толерирани, а неведнъж и основната партия в коалицията им подражава.  "Създателите на Европа са ни дали модела - единство в разнообразието", припомни той.

Според него, колкото повече се отдалечаваме от тези демократични ценности на ЕС, толкова по-трудно ще става намирането на общите решения.

Той си спомни годините, когато беше начело на младежката организация на ДПС, а сегашният й председател - евродепутатът Илхан Кючюк, отбеляза, че в Движението е налице поколенческият диалог. Карадайъ пък онагледи това с пример - че дори в парламентарната група има представители на младежката организация.

"Ключовата дума за Европа днес е реформа. Европа не може да бъде тиха и мълчалива, а с младите си хора трябва да направи всички стъпки, от които те се нуждаят", заяви още лидерът на младежите в ДПС. Евродепутатът Илхан Кючюк отбеляза, че България трябва да има лидерска роля в реформите в ЕС, но без демократичните ценности това няма как да стане.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе