Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Норвежки тинейджър с първа победа в ските

Норвежки тинейджър с първа победа в ските

Шладминг. Новата норвежка звезда в ските Хенрик Кристоферсен влезе в историята на Световната купа с първата си победа.

19-годишният норвежец спечели слалома на осветление в Шладминг и остави безмълвни повече от 46 000 австрийци дошли да видят наживо триумфа на местната звезда Марсел Хиршер. Световният шампион за 2013-а трябваше да се задоволи с второто място. Трети остана другия ас в слалома Феликс Нойройтер (Гер). Той остана само на 0,01 сек от Хиршер.

Именно Нойройтер и Хиршер понесоха на рамене Кристоферсен (на снимката), след като официално бе обявен за победител в Шладминг. Сред разочарованите зрители остана и Арнолд Шварценегер, който след Кицбюел дойде да гледа наживо и старта на Планайн.

През този сезон Кристоферсен имаше до Шладминг в 23 старта за Световната купа две трети места и едно второ. Неговата звезда изгря по време на Европейската купа в Пампорово, когато през февруари 2012-а спечели и двата слалома в родопския курорт. Сред незавършилите в Шладминг бе водачът от първия манш Марио Мат (Ав), както и Тед Лигети и Боде Милър (САЩ).

След слалома в Шладминг, който бе седми от 9 за СК този сезон и последен преди олимпиадата в Сочи за големия Кристален глобус продължава да води Аксел Лунд Свиндал (Нор) с 897 т, пред Хиршер – 875 ии Пинтуро – 714 т. Следващите стартове на алпийците, които са и последни преди олимпиадата са в Санкт Мориц на 1-2 февруари (спускане и гигантски слалом) и ще бъдат излъчени пряко по Евроспорт 2 и Евроспорт.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе