Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

13-годишна плувкиня е гордостта на Разлог

13-годишна плувкиня е гордостта на Разлог

Камелия има 42 медала, облича и кукерските премени

Камелия Стоименова е едно талантливо българско момиче, с разложки корен, което получава признание и печели медали от състезания по плуване във Великобритания, България и други европейски страни. За периода от година и половина има 42 златни, сребърни и бронзови медали. Преди 2 години печели първите си 3 медала. Тя е родена през 2003 г. в Лондон и живее там със семейството си. Състезава се за отбора „Newham-NUEL London", а в България - за отбора „Шампион". В моментните ранглисти в Лондон е 1-ва на 50 м. бруст, а във временната ранглиста на Великобритания е на 7-мо място.

Майка й Гергана Стоименова е от Разлог, занимавала се е в ученическите си години с лека атлетика. Баща й Иван Стоименов е от Пазарджик, бил е професионален петобоец, печелил републикански първенства за юноши в България.

Сестра й Маргарита, която е на 7 години, върви уверено по стъпките на сестра си. През тази година треньорите на „Newham-NUEL London" са пожелали и нея в отбора си.

Двете момичета ходят на английско училище през делничните дни и на българско училище през почивните. Камелия споделя, че без любов и всеотдайност човек не би могъл да постигне нищо, в каквато и сфера да иска да се развива. Чувства се уверена в този спорт и постига с лекота целите си. Паралелно с плуването момичето ходи в свободното си време на лека атлетика, посещава уроци по флейта и пеене. Мечтае да се състезава в големи първенства. Красивата и талантлива българка се чувства щастлива в басейна и си пожелава да се развива още, да бъде здрава и да няма травми, за да може да осъществи мечтите си.

Семейството на Камелия не пропуска през летните отпуски и ваканции, както и през Коледните празници, да си идва в България, за да се видят с роднини и приятели, и да се полюбуват на любимия си Разлог. Българските традиции и обичаи са особено почитани в семейството, а Камелия и Маргарита с нетърпение чакат новогодишния кукерски карнавал в Разлог, когато с удоволствие се обличат като кукери.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе