Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Стартира финалният кръг на Hyundai Racing Trophy

Стартира финалният кръг на Hyundai Racing Trophy

Днес стартира финалния шести кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали „Средна гора" с център град Панагюрище. Финалът на състезанието е на 15 ноември.

Екипажите, които ще се състезават в последния кръг от надпреварата са лидерите в класирането Григор Григоров/Янаки Янакиев, които участваха във всички състезания от началото на шампионата. 16-годишният Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов, с когото стартира на рали „Твърдица - Елена". Екипажът Христо Геров/Марин Костадинов и дебютантите в Hyundai Racing Trophy - Васил Жеков с ко-пилот Добромира Илиева.

Преди официалния старт на състезанието, четирите екипажа направиха шейкдаун. Състезателите минаха през специално подбран участък от отсечка, с цел да пробват автомобилите си и да направят нужните настройки, за да е готов за управление в състезателен режим.

Веднага след официалното откриване пред зала „Арена Асарел" в Панагюрище, четирите екипажа на Hyundai Racing Trophy взеха участие в първия специален етап – нощно каране в Панагюрище.

Утре екипажите ще преминат през пет състезателни етапа - Панагюрски колонии, Копривщица, Стрелча 1, Панагюрски колонии 2, Стрелча 2. Преди да се качат на състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1, всички екипажи ще получат съвети как най-успешно да завършат ралито от треньора на шампионата Петър Гьошев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе