Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Лиляна Павлова призна: Европредседателството ще затрудни живота в София

Лиляна Павлова призна: Европредседателството ще затрудни живота в София

Правителството работи с пълна мобилизация не просто да бъдем поредният председателстващ Съвета на ЕС, а да привнесем различното, новото на една страна, присъединила се към Европейския съюз преди 10 години. Председателството не е само ремонти и сгради. Това каза пред Нова телевизия Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС.

"Получихме много висока оценка за степента ни на готовност. Тя се оценява в няколко направления, част от които политическата ни готовност и логистично-организационната подготовка. Ремонтът на НДК е на финалната права, така че и тази част е в добра фаза", заяви Павлова.

Относно това дали ще успеем да осигурим сигурността, тя коментира, че това е сложна тема и никой не е застрахован.

"Правителството предостави значителен финансов ресурс за техническото осигуряване да се направи видеонаблюдение, системи за контрол, които да подкрепят екипите на службите. Правят се регулярни срещи с НСО, които ще са основната охрана на ВИП делегациите", поясни Лиляна Павлова.

Тя допълни, че придвижването в София няма да бъде лесно, особено в района на НДК, летище София, резиденция "Бояна" и хотел "Маринела".

Това ще са четирите горещи точки, които ще подлежат на мерки за сигурност, охрана и специфично регулиране на движението. В тази връзка Павлова призова столичани към търпение в месеците от януари до юни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе