Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

БСФДЛРГ награди децата-герои

БСФДЛРГ награди децата-герои

Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи организира днес в Инфоцентъра на София 2018 – Европейска столица на спорта церемония по награждаването на Мария Звездева и Марио Тихомиров. И двамата са възпитаници на домове за деца, лишени от родителски грижи и изявени спортисти. На награждаването присъстваха Йорданка Благоева - заместник-председател на БОК и Анатоли Илиев - председател на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.

Мария Звездева е възпитаничка на ДДЛРГ „Мария Терезия" в Стара Загора. Мария учи в Спортното училище "Тодор Каблешков", занимава се активно с плуване и е многократна участничка в държавните първенства и турнири на деца в риск, организирани от федерацията. Наскоро на връщане от училище в социалния дом 15-годишното момиче оказа първа помощ и спаси шофьор на тролейбус и пътниците от тежък инцидент.

Марио Тихомиров е възпитаник на ДДЛРГ „Надежда" в Белоградик и се занимава активно с футбол като тренира и се състезава в местния футболен тим „Балкан" Белоградчик. В продължение на години е редовен участник в националните шампионати, организирани от БСФДЛРГ, като често заедно със своите съотборници е печелил призови места и медали. През 2012 г. Марио спаси 8-годишно дете паднало в пропаст в Белоградчишките скали.

Анатоли Илиев: БСФДЛРГ от 14 години работи с деца от социалните институции и вярвам, че заниманията със спорт са били решаващи при критичните ситуации, в които попаднаха Мария и Марио".

Йорданка Благоева: Всички деца са равни и всяко трябва да има право на реализация. Нека спортът да бъде средството, което да спре агресията в училищата.

Мария Звездева: Ще продължавам със спорта. Моето желание е не да бъда голям шампион, а да стана помощник-треньор.

Марио Тихомиров: Не съм се замислял, когато тръгнах да помагам. Спортът със сигурност е помогнал в тази ситуация.

Двамата герои бяха наградени от БСФДЛРГ с възпоменателни плакети и пълна спортна екипировка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе