Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Златно момиче бере душа

Златно момиче бере душа

Следващото денонощие ще е критично

Ужасен инцидент разтърси българския спорт! Националката по художествена гимнастика Цветелина Стоянова е с опасност за живота в "Пирогов". 21-годишната грация е паднала от шестия етаж на блок 319 в "Надежда". Тя бе приета по спешност в 14,00 часа днес. Била е в съзнание, но в изключително тежко състояние. В противошоковата зала на "Пирогов" дежурният екип констатира, че пациентката е с т.нар. "политравма", т.е. засегната е повече от една анатомична област. В нейния случай се касае за гръдния кош, корема и прешлените на гръбначния стълб.

Последвала е двучасова операция, след която е изваден далакът й, който се е разкъсал при падането и е предизвикал огромен кръвоизлив. Цветелина е в реанимация, но остава с опасност за живота. От федерацията по художествена гимнастика написаха: "Следващото денонощие ще е критично! Молете се за Цвети".

Приятел на Стоянова е вратарят на "Левски" Александър Любенов. Днес той трябваше да направи първа тренировка със "сините" за новия сезон. Но получи обаждане от някого, разплака се и веднага тръгна към "Пирогов". Съотборниците му пък постоянно подпитваха лекаря на тима д-р Марин Иванов какви са новините от болницата. "Няма промяна", отвърна им той.

Там бяха бащата и братът на Цвети - Ивайло и Найден Стоянови. Към 19,00 часа семейството напусна болничното заведение и тръгнаха с колата.

МВР потвърди за случилото се и уточни пред бТВ, че гимнастичката е направила опит да се самоубие. При първоначалния оглед не са открити следи от насилие. Разследването по случая продължава и обстоятелствата, при които пострада една от най-добрите гимнастички от ансамбъла на България тепърва се изясняват.

Източник от полицията, озовал се на мястото на инцидента, разкри пред БЛИЦ потресаващите думи, които контактната Цвети споделила след падането: "Пратих баба ми да ми купи ягоди и взех решение да скоча!". На въпрос "защо?", Цвети промълвила, че не можела да понесе неприятните новини напоследък.

Съседите на Цвети все още са в шок, но заяви, че не вярват да става въпрос за самоубийство. Пред камерата на "Нова" те разказаха, че извиканата след падането на гимнастичката линейка е закъсняла, а екип на полицията е пристигнал на мястото преди спешните медици. Съседите не вярват спортистката да е посегнала на живота си. Смятат, че й е прилошало и затова е паднала от балкона на апартамента, в който живее с баба си.

Цвети Стоянова е имала късмета да падне в храсти, които са се намирали непосредствено до задната страна на жилищната кооперация в "Надежда", където полита от шестия етаж.

"Тя е изключително лека, а освен това е имала късмет, че работници са вдигали плочките и се е озовала на пясъка, а не върху бетонните парчета", коментираха живущи в блока пред "Блиц".

Профилът на гимнастичката във Фейсбук бе залят от пожелания за оздравяване.

Стоянова трябваше да се качи на самолета за Израел днес сутринта заедно с ансамбъла, който тръгна за участие на европейското първенство. Треньорката Ина Ананиева разкри, че Цвети не е в добро здравословно състояние и за това е сменена от Любомира Казанова. Както е известно Цвети бе изкълчила глезен изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва, а възпитаничките на Ина Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Явно обаче проблемът и се е задълбочил. Отборът пък е като прокълнат преди Олимпиадата в Рио, където е смятан за един от фаворитите. Както е известно тежка травма преживя е капитанката Михаела Маевска.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе