Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Хвърлиха жребия за Националните финали на Каменица Фен Купа 2016 г.

Хвърлиха жребия за Националните финали на Каменица Фен Купа 2016 г.

12 отбора от приятели ще премерят сили днес и утре във финалната битка за Камп Ноу

Заместник-кметът на Пловдив и редица футболни знаменитости пожелаха успех на финалистите

Националните финали от 14-тото издание на Каменица Фен Купа стартираха днес на игрищата в Младежки спортен център – Гребна база, в Пловдив. Отборите финалисти са общо 12. Всеки от тях е регионален шампион на своята област и е доказал уменията си измежду над 1400 тима, взели участие в тазгодишното издание на турнира. Залогът пред тях е изключително висок – националните шампиони ще заминат за Барселона и ще последват Христо Стоичков зад кулисите на Камп Ноу. Вицешампионите също ще получат страхотна награда от спортния бранд на Фен Купа – Joma. Те ще заминат на вълнуващо футболно пътешествие в чужбина, за да гледат на живо мач на италианския гранд Еспаньол.

Турнирът беше посрещнат от заместник-кмета на община Пловдив Георги Титюков. Заедно с него, за да пожелаят успех на финалистите, на сцената се качиха и футболните знаменитости Божидар Искренов, Александър Александров, Петър Зехтински, Атанас Узунов, Динко Дерменджиев и Емил Велев. От страна на организаторите „Каменица" АД присъстваха Ивайло Анков - директор „Маркетинг" и Кирил Глушков – мениджър „Събития". „За нас е истинско удоволствие да проведем кулминацията на турнира точно тук - в родния град на Каменица. Като се има предвид качеството на отборите, мога да кажа със сигурност, че ни предстои да станем свидетели на едни от най-вълнуващите национални финали в 14-годишната история на Каменица Фен Купа.", сподели Ивайло Анков по време на встъпителната церемония. Заместник-кметът Георги Титюков също изрази подкрепата си към турнира с думите: „Много се радвам, че кулминацията на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти се провежда в нашия град. Пожелавам успех на всички отбори, но, естествено, ще стискам палци най-вече на момчетата от „ВИП Дент" Пловдив.

Всички официални гости се включиха в тегленето на жребия. 12-те отбора финалисти бяха разпределени в 3 групи както следва:
Група А:
• Вип Дент – регионален шампион на Пловдив и Пазарджик
• Фреш Маркет – регионален шампион на Бургас и Ямбол
• Пепеляни – регионален шампион на Плевен и Велико Търново
• Ел Галактикос 2 – регионален шампион на Стара Загора и Сливен

Група Б:
• Виктория – регионален шампион на Перник, Кюстендил и Благоевград
• Еталон 05 – регионален шампион на Монтана, Враца и Видин
• МФК Булгари – регионален шампион на Ловеч и Габрово
• Агро Хикс – регионален шампион на Шумен, Разград и Търговище

Група В:
• Малки Страсти – регионален шампион на област София
• Спартак – регионален шампион на Варна и Добрич
• Нетком – регионален шампион на Смолян, Кърджали и Хасково
• Булмаркет – регионален шампион на Русе и Силистра

Името на националните шампиони от 14-тото издание на Фен Купа ще стане ясно утре (16 октомври, неделя), веднага след финалния мач, който стартира в 12:30ч. Официален гост на награждаването ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе