Извънредни новини

НА ЖИВО: Виктория - Лудогорец

НА ЖИВО: Виктория - Лудогорец

"Лудогорец" се класира за груповия етап в Шампионската лига за втори път в историята си, след 2:2 като гост на "Виктория" и общ резултат 4:2.

Край на мача!

В 5-ата минута на продължението Кешерю отново се прояви като "жокер" - с премерен удар от ъгъла на наказателното поле той простреля далечния ъгъл. 2:2!

В последния шанс на "Виктория" в продължението Владо Стоянов беше безкомпромисен и с отлична намеса обезсърчи домакините в опита им поне за равенство.

88-а минута! Мирише на Шампионска лига! Скромната българска агитка на стадиона е готова за овации!

85-а минута. И една смяна за пазене на резултата. Игор Пластун влезе на мястото на Вандерсон.

80-а минута. Още 10 минути, в които шансовете за "Виктория" за Шампионската лига видимо се изпаряват.

75-а минута. Любопитна смяна! "Жокерът" Клаудиу Кешерю отново влиза в игра в атака, въпреки че "Лудогорец" и сегашният резултат го урежда и по-скоро окцентът трябва да е в безпогрешността на защитата.

. 70-а минута. Натискът на "Виктория" закъсня - вместо в началото на второто полувреме, се концентрира по средата му, но е сериозен. "Лудогорец" се задъхва!

В 64-ата минута натискът на "Виктория" даде резултат!2:1 за домакините! Алес Матею засече топката с глава след пас на Копич.

Съдията отмени гол на Вакош заради засада. За протокола остана и играта с ръка на Паломино в наказателното поле секунди преди това, останала несанкционирана от съдията.

Вместо натиск и гол, играчите на "Виктория" започнаха да вкарват в употреба лактите. Играта удобно се позиционира в средата на терена. А пред вратата последната преграда остава Козмин Моци, който спря опасна атака.

Ако нещо ще става, най-логично е да се случи сега - в началото на второто полувреме. И с игра "ва банк" на "Виктория", която има нужда от 3 гола, за да продължи. Чакаме!

Начало на второто полувреме.

Край на първото полувреме.

В 34-а минута Господ погали по главата българския шампион. След удар на Дуриш Владислав Стоянов най-после се прояви - той се разтегна до максимума, отби и топката вместо в мрежата, отиде в напречния стълб.

На практика "Лудогорец" направи резултата с една идея по-справедлив, защото освен гола си домакините от "Виктория" не показаха нищо особено.

16-а минута. Мимолетното щастие на "Виктория" приключи. Върджил Мисиджан ловко прокара топката между краката на вратаря - 1:1.

В 6-ата минута "Виктория" вече навакса половината пасив с гол на Милан Дуриш, който засече центриране от корнер край близката греда - 1:0!

Голямата интрига е дали "Виктория" ще разкрие своята сила, която остана загадка в първия мач на "Васил Левски". Там чешкият шампион игра слабо. А и след 2:0 на "Васил Левски" контрата е в домакините.

****************

Стартови състави

"ВИКТОРИЯ": Козачик, Хейда, Матею, Хубник, Хорава, Лимберски, Копич, Петржела, Дуриш, Бакош, Хромада

Треньор Роман Пиварник

"ЛУДОГОРЕЦ": Стоянов, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков, Лукас Саша, Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Кафу

Треньор Георги Дерменджиев

Съдия Ундиано Майенко (Испания)
Стадион "Дусан Арена", Пилзен

****************

След 2:0 в първия мач в чешкия шампион "Виктория" Пилзен "Лудогорец" има великолепен шанс да се класира за груповия етап в Шампионската лига. Ако успее, ще стане най-успешният отбор в новата история на българския футбол.

Треньорът Георги Дерменджиев обеща, че отборът е готов за реванша, но предупреди, че дотук работата е свършена наполовина.

"Лудогорец" получи подарък в последните часове преди мача с очертаващата се продажба на опитните Коларж и Райторал, които не са в стартовия състав.

Румънският национал Клаудиу Кешерю отново започва на резервната скамейка на "Лудогорец", с идеята да влезе, ако положението стане напечено.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе