Извънредни новини

НА ЖИВО: Полша – Португалия

НА ЖИВО: Полша – Португалия

На „Стад Велодром" - първи четвъртфинал на Евро 2016. Резултатът е 1:1 в редовното време и след продълженията. След 5:3 при дузпите Португалия е на полуфинал!

************

При дузпите (Полша - Португалия)

Роналдо - 0:1

Левандовски - 1:1

Ренато Санчес - 1:2

Милик - 2:2

Моутиньо - 2:3

Глик - 3:3

Нани - 3:4

Блашчиковски - Руи Патрисио спасява!

Куарешма - 3:5

*************

Край на продълженията. Остава изпълнението на дузпи.

Последната интрига е ще се повтори ли чудото с гола на Куарешма току преди дузпите от осминафинала с Хърватия?

Непреодолим паритет! Точността в пасовете се е увеличила на 84% спрямо 89%: играта на сигурно тотално изтласква изненадващите атаки. Точните удари леко са мръднали на 5-5.

Начало на продълженията. Втори пореден "високосен" мач на Португалия.

След много нерви, включително по трибуните - край на редовното време. Дотук 1 на 2 смени в двата отбора: селекционерите си го предчувстваха.

Това да го видите в мач на "Реал" - няма да го повярвате! Роналдо не успя да засече топката току под носа на вратаря Фабиански и изрита въздуха!

До 79-ата минута двамата селекционери бяха направили общо една смяна. Сякаш вече бяха започнали да се готвят за продължения... Фернандо Сантос обаче не издържа и пусна Рикардо Куарешма - героят от осминафинала с Хърватия...

Време е за поглед към статистиката. На първо четене - здраво разиграване, точните пасове са на високо ниво - 82% но 84%. Точните удари обаче са едва 3-3, а мощният снаряд току що на Седрик покрай вратата потвърди впечатлението, че голът започва да липсва и на двете агитки именно заради изравнените сили.

Напрежение по трибуните! Двата отбора играят по-предпазливо, и  феновете и на двата отбора започнаха да проявяват нервност.

Смело излизане на вратаря Фабиански и половин метър по-напред в пласирането спасиха Полша от гол на Роналдо.

Начало на второто полувреме.

Край на първото полувреме, в което Португалия се напъна и успя да изравни силите.

Пропуск на Кристиано Роналдо... Вторият шанс след 10-ина минути обаче беше оползотворен от Португалия. В 33-ата минута Ренато Санчес изненада вратаря Лукас Фабиански след комбинация с Нани и с коварен удар изравни - 1:1.

Иди го спри! Трима португалци не успяха да удържат Левандовски, та чак Руи Патрисио трябваше да отразява удара му. На Португалия вече й е пределно ясно - Полша няма да е Хърватия!

"Звездните войни", както определиха индивидуалния дуел между Кристиано Роналдо и Левандовски, засега се печели от поляка!

Поляците очевидно през цялото време в последните дни са мечтали за победа. Още във 2-ата минута пробив на Камил Гросицки отляво завърши с дълъг пас и португалската зищита изгледа как нахлуващият Роберт Левандовски прониза вратата - 1:0 за Полша!

С минута мълчание двата отбора почетоха паметта на жертвите на атентата в Истанбул.

***********

ПРЕДИ МАЧА

„Гладиаторът" Ръсел Кроу, който изпълнява главната роля в едноименния филм, ще вика за Дружината: „Имам приятели в Португалия, но сърцето ми е с поляците", обяви роденият в Нова Зеландия актьор.

Местният „Прованс" свидетелства: „Поляците пристигнаха още през миналата нощ и днес вложиха сериозни суми в баровете, като създадоха празнична атмосфера в града. Португалците долетяха по-късно, държат се дискретно и го карат пестеливо. Ако Полша бие, се очаква повторение на страхотния купон на открито в дискотеката „На Старото пристанище" от 21 юни, когато отборът победи тук Украйна с 1:0", съобщава изданието.

Имаше и инциденти с поляците. На плажа „Прадо" малка група гърмя с пиротехника и беше разгонена от полицията. А двама бяха арестувани за кражба на билети.

Полската агитка е подготвила огромен транспарант 30 на 50 метра, произведен в Гливице. „Беше направен още за Евро 2012, но може да се използва само 5-6 пъти, обясни един от организаторите в агитката. - Досега сме го разпъвали и за колоездачната Обиколка на Полша, на фестивала Przystanek (полският Уудсток, б.р.) и на Игрите на полската диаспора в Келце."

Преди мача Кристиано Роналдо подразни съперниците със снимка, на която позира със своя луксозен часовник „Таг Хойер" за 4800 евро.

Стартови състави
ПОЛША: Фабиански, Паздан, Йеджейчик, Гросицки, Глик, Мачински, Криховяк, Пишчек, Блашчиковски, Милик, Левандовски
Селекционер Адам Навалка
ПОРТУГАЛИЯ: Руи Патрисио, Пепе, Фонте, Елисеу, Седрик, Адриен Силва, У. Карвальо, Жоао Марио, Ренато Санчес, Нани, Роналдо
Селекционер Фернандо Сантос
СЪДИЯ Феликс Брих (Германия)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе