Извънредни новини

НА ЖИВО: Моуриньо говори начело на "Юнайтед"

НА ЖИВО: Моуриньо говори начело на

В 13 часа започна първата пресконференция на Жозе Моуриньо начело на "Манчестър Юнайтед". Преди официалното си представяне пред медиите португалският спец позира на терена на "Олд Трафорд".

"Това предизвикателство не ме притеснява. Идва в правилния момент от кариерата ми. Изнервя ме това, че няма да играя в Шампионската лига. Да се надяваме, че това ще е единственият сезон, в който няма да сме там", започна той.

"Манчестър Юнайтед" е отбор, който придналежи в Шампионската лига. През юли 2017 година, вместо да чакаме плейофите в Лига Европа, ще направим така че този клуб да е там където трябва - в Шампионската лига", продължи спецът.

Моуриньо каза, че знае какво искат феновете от него" "Това е работа,която всеки иска. Но не много могат да я имат. Знам какво искат привържениците от мен."

"Искам всичко. Искам да побеждавам в мачовете, искам да играем добре, не искам да допускаме голове. Искам феновете да ни подкрепят. Разбира се, може би няма да успеем да вземем всичко, но го искаме. Никога не съм бил добър в играта на думи. Както и да се крия зад тях или да се крия зад философии. Винаги съм бил по-агресивен в подхода си. Би било доста прагматично да кажа, нека работим, нека се опитаме да се върнем в Топ 4. Но мен не ме бива в тези приказки. Аз съм по-агресивен. Искаме да печелим.", продължи португалецът.

"Има мениджъри, които в продължение на 10 години не са печелили трофей. Някои от тях никога не се печелили нищо. Последният в моята кариера бе преди година. Ако аз имам да доказвам нещо, представете си другите. Така го чувствам. Мисля, че имам да доказвам нещо само пред себе си и пред никой друг. Никога не бих могъл да работя, ако не съм успешен. Това в кръвта ми", допълни той.

"За феновете на "Юнайтед" успехът е нещо нормално, рутинно. Искам от играчите да забравят последните няколко години", каза още Моуриньо.

Относно трансферите, Моуриньо обясни: "Не знам за промени. Третият привлечен ще бъде обявен скоро. Аз имам много ясен модел на игра, който следвам. Затова искам специалисти. Искам един или два мултифункционални. Защото те са ти нужни, когато имаш проблеми. Избрали сме четирима футболисти. Докато не успеем и с четвъртия, продължаваме да работим здраво. Аз и всички отговорни по този процес. Когато привлечем и четвъртия, ще дишаме по-спокойно. Няма да го вземем на 31 август. Ще го вземем преди това и след това ще сме стабилни."

"Трябва да кажа, че съм мениджър на най-големия клуб във Великобритания. Ще се концентрирам върху работата си. Уважавам всеки един мениджър и опонент", каза Моуриньо. 

Относно бъдещето на Райън Гигс, Моуриньо обясни: "Никога не бягам от отговорност. Но отговорността, че Райън няма да е в клуба, не е моя. Райън искаше работата, която клубът даде на мен. Това не е по моя вина. Той искаше да е мениджър, но по причини, които от клуба могат да кажат, дадоха работата на мен. Той взе решение, което е много смело. Ако някой ден той реши да се върне, а аз съм още в този клуб, никога няма да му попреча."

"Сър Алекс Фъргюсън ми каза да донеса бутилка вино, защото ще имаме доста поводи да сме заедно. Когато му свърши почивката, ще се виждаме много често."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе