Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Жена от Божурище даде 20 000 на ало измамници

Жена от Божурище даде 20 000 на ало измамници

Възрастна жена от Божурище е била измамена по телефона със сумата от 20 000 лева, а старец от Видин дал освен парите си и злато, и личната си карта.
Около 15.00 часа вчера 71-годишна жена съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата споделила, че по обяд на домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за служител на МВР, съобщиха от Областната дирекция в София.

Мнимият полицай я убедил, че е необходимо да съдейства за предотвратяването на тежко криминално престъпление, като за целта трябва да предостави всичките си налични спестявания.

Възрастната жена изпълнила дадените й указания и закачила на оградата на имота си плик с огромната сума.

По случая в Районно управление „Полиция" – Сливница е образувано досъдебно производство.

По-подобен начин е измамен и 84-годишен видинчанин. Снощи в 20.00 часа дядото сигнализирал за случилото се в полицията. Два часа по-рано на домашния му телефон позвънил непознат, който се представил за служител на криминална полиция.

Възрастният човек бил убеден, че ще участва в полицейска операция за залавяне на измамници. Затова изхвърлил през терасата на жилището си плик с 1860 лева, златна коронка, чифт златни обеци и дори личната и дебитната си карта.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе