Извънредни новини

Започна съревнованието за последната квота за Камп Ноу

Започна съревнованието за последната квота за Камп Ноу

Стартът на последния дванадесети регионален полуфинал на Фен Купа 2016 бе даден днес на стадион „Христо Ботев" (изкуствен терен) в Габрово. Отборите полуфиналисти са точно 32 и са представители на областите Габрово и Ловеч. Най-добрият сред тях ще спечели титлата регионален шампион и ще си осигури място в националните финали на турнира, където ще има възможност да премери сили с останалите 11 претендента за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу с легендата Христо Стоичков.

Официалното начало на последния полуфинален кръг бе дадено от кмета на Община Габрово Таня Христова. „Добре дошли отново в Габрово. Посрещаме ви щедро, съвсем по габровски, с отлична обстановка и много усмивки. Сигурна съм, че днес тук ще има много горещи емоции и много студена бира, с която да ги охладим. Пожелавам на всички полуфиналисти спорна игра без контузии и силно се надявам шампионът да е от Габрово.". Освен г-жа Христова на сцената се качиха и председателят на „Постоянната комисия по младежта и спорта" към общината Пламен Панов и директорът на „Общински спортни имоти" Росица Бакърджиева. Всички те изразиха своята подкрепа към Фен Купа и пожелаха на участващите отбори успех и спортсменска игра.
Веднага след откриването се проведе и една от най-драматичните срещи за деня.

Това беше демонстративното дерби между отбора на община Габрово и сборен тим на местни футболни ветерани. Въпреки побелелите си коси, бившите футболисти показаха нагледно как се играе професионален футбол. Те надвиха безапелационно общинарите с 2 красиви попадения. Първото беше дело на ветерана на Янтра-Габрово и Етър-Велико Търново Пламен Илиев, а второто на Димчо Данов, който също навремето е играл в редиците на габровския Янтра. Публиката аплодира горещо и изявите на 71-годишния Васил Тачев и 70-годишния му съотборник Михал Михалев. Очевидно футболът тече във вените на семейство Михалеви, защото внукът на Михал, който гордо носи имената му, също е участник в турнира в отбора на „Шести участък" (Габрово).

След като почерпиха вдъхновение от изявата на ветераните, полуфиналистите се втурнаха по терените и мачовете започнаха. Още в първите срещи на стадион „Христо Ботев" в Габрово заваляха „щедри" голове. „ВМВ" наказаха „Тумбаците" с 4:2. „Непобедимите 2" оправдаха името си със зрелищна победа срещу „Куршумите" с 5:3. „МФК Булгари" победиха „АФК Гранат" с 4:1, а „Галатасарай" надвиха с 3:1 „Феникс Ловеч".

Дербитата от груповата фаза ще продължат до късно днес. Шоуто продължава и утре с оспорваните мачове от фазата на директните елиминации и раздаването на големите награди. Името на дванадесетия кандидат за Камп Ноу ще стане ясно утре веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа. Снимки и още актуална информация можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе