Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Лукашевич: законът за "реинтеграцията" на Донбас противоречи на споразуменията в Минск

Лукашевич: законът за

„Подписването на закона за „реинтеграцията" на Донбас от президента на Украйна  Попрушенко потвърждава намерението на Киев да предизвика разтвори за конфликта. „

„Законът за "реинтеграция" на Донбас противоречи на Минското споразумение  и спомага за господстването на престъпленията и радикалния национализам.“, заяви Лукашевич.

Президентът на Украйна Петро Порошенко се подписа под закон за реинтеграция на Донбас, в който Русия се нарича "агресор", съобщава РИА Новости.

За да влезе в сила, документът трябва да бъде публикуван в официалния вестник "Гласът на Украйна".

На 18 януари парламентът на Украйна прие закон за реинтеграция на Донбас, в който Русия е наричана "агресор", а неконтролираните от Киев територии в Донбас се признати за "окупирани".

Москва обявява, че не се явява страна във вътрешния конфликт и няма нищо общо със събитията в Донбас, но е заинтересована Украйна да преодолее политическата и икономическа криза.

В Украйна споразумението за прекратяване на огъня между силите на Киев и проруските бунтовници бе подписано  в Минск от президентите Порошенко, Путин и Оланд и канцлера Меркел и е първият етап от мирния план, който трябва да сложи край на конфликта в Източна Украйна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе