Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Ако някой е нарушил закона с оградата, ще носи отговорност

Цветанов: Ако някой е нарушил закона с оградата, ще носи отговорност

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обеща, че ако се установят виновни и има провинения при поддръжката на граничната ограда, те ще си понесат отговорността. Коментарът му беше по повод приемането на промените в Закона за обществените поръчки, който засяга и оградата на браздата с Турция.

"Единствената цел е да има бързина при възстановяването на компрометирани участъци, ако са възникнали, както е при някакъв пробив, умишлено направен, или същевременно, ако има създадено компрометиране на участъка при бедствие", коментира Цветан Цветанов.

"За да избегнем пък другото тълкуване, което биха направили тогава БСП, защото, представяте ли си, ако вървим в цялостната процедура по закона за обществените поръчки, без да въведем тази по-специална процедура? Това означава, че може да отнеме месеци, може и половин година при обжалванията и всички тези процедури, които се извършват. Тогава ще кажат - ето, оградата е компрометирана, което не възпрепятства преминаването на хора, които са се запътили да влизат във вътрешността на страната", допълни Цветанов.

Същевременно той посочи, че ако прокуратурата установи виновни длъжностни лица, те ще си понесат отговорността. "Разбира се, че който е нарушил закона и ако бъде установено това, ще си понесе съответната отговорност, но това не означава, че законодателството се прави, за да може да се създадат условия за по-лесни възможности за възникването на корупционни схеми или дейности, които могат да бъдат реализирани", репликира той твърденията на соцлидерката Корнелия Нинова.

По-рано лидерът на БСП заедно с Елена Йончева направиха изявление, в което се обявиха против промените в ЗОП и призоваха ГЕРБ спешно да ги изтегли, защото целта им била грабежът да продължи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе