Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Задържаха за 24 часа трима от биячите на горски

Задържаха за 24 часа трима от биячите на горски

Днес за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже, за които е установено, че са съпричастни към нанасянето на телесните повреди от роми на четирима горски.

На 16 октомври 2017 г., около 19 часа, в землището на гр. Баня, по поречието на река Стряма, служители на ТП ДГС-Хисар установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал. Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали.

Те започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. „Стряма" с колове и камъни. Ромите започнали да хвърлят камъни по горските служителите, както и да им нанасят удари.

За случая е бил подаден сигнал в РУ на МВР-Карлово. До момента е установено, че са пострадали четирима служители на ТП ДСГ- Хисаря, като единият от тях е с фрактура на ръката.

Под ръководството на Районна прокуратура-Карлово и в момента продължават процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на всички участници в деянието.

В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в множество къщи в ромското гето в гр. Баня се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 235 ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК – за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал.

Кметът на град Баня Стамен Гешев коментира trafficnews.bg, че в махалата няма никакъв ред. Според него 80% от къщите там били незаконни.

Междувременно от пресцентъра на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив съобщиха за plovdiv24.bg, че битият от циганите лесничей от Горското край Хисаря е в тежко състояние. Държавният служител е с разкъсно-контузна рана на главата, фрактура на орбитална кост, а също и гръдно-коремна травма.

Към момента няма опасност за живота му, обясниха специалисти от лечебното заведение, където пациентът остава за лечение.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе