Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Йордан Цонев: Оставка и на Валери Симеонов!

Йордан Цонев: Оставка и на Валери Симеонов!

ДПС ще иска оставката на Валери Симеонов заради езика на омразата, който той си позволявал да използва. Това обяви днес депутатът Йордан Цонев, според когото вицепремиерът ставал символ на омразата.

"Ние от парламентарната група на ДПС алармираме за езика на омразата, от който е потърпевш целият народ и когато тук от тази трибуна колегата Стойнев спомена името на Валери Симеонов, то тук се чуха подвиквания, обясни Цонев. - Какъв език има Валери Симеонов?! Той не беше ли в същото студио? Не се ли отнесе по същия начин към водещия. Неговата оставка е по-лесна от тази на колегата Тодоров. Достатъчно беше Борисов, като загрижен за свободата на словото, да поиска оставката му, така както тази на Тодоров. Много е лесно тази последователна политика да се пренесе. И да викате, и да не викате, ние ще искаме тази оставка! Валери Симеонов не си позволява само да изповядва този език, той е символът на езика на омразата!", допълни Йордан Цонев.

Междувременно пред парламента имаше протест, организиран от Асоциацията на европейските журналисти, на който едно от исканията също бе оставката на вицепремиера. Запитана за искането на протестиращите, Силвия Великова от БНР обобщи: "Ние очакваме извинение от г-н Симеонов, а в нормалните държави това означава оставка. Очакваме да осъзнае какво е направил и поне да се извини."

Преди няколко дни Симеонов обвини "Нова телевизия", Би Ти Ви, БНТ и БНР, че водят "мащабна организирана клеветническа кампания" срещу него и ги заплаши със съд, ако не му се извинят в срок до 24 часа. Вицепремиерът постави ултиматума на тези медии да получи извинение за начина, по който беше отразено участието му в "Нова телевизия" преди няколко дни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе