Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Радо Янков се включва във "Витоша моята планина"IV

Радо Янков се включва във

Носителят на голямата световна купа в сноуборда за 2016 г. и на малката за 2017 година Радослав Янков за поредна година ще подкрепипланинското бягане "Витоша моята планина" на 24 септември (б.р. неделя). Янков ще бъде още в 9,30 ч на старта на Боянско ханче, за да даде кураж на състезателите и да се срещне с медиите.

Стартът на популярното бягане ще бъде даден по традиция в 10,00 ч от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Организатори са "Витоша ски" АД и Сдружение "Маратон", а бягането е част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018". Наградният фонд на мабащната проява е от внушителните за такъв ранг състезания 6000 лв от които първите при мъжете и жените ще получат по 1000 лв и gps гривна.

За рекорд на трасето ще има и допълнителни стимули. Материалните награди за томболата сред участниците също са над 60 и са от спонсорите на атрактивната надпревара Fibank, Мтел, Salomon, EA7, "Oland", МаxSport и Tecnica. Към момента задвете дистанции - 16 км (мъже и жени) и 3 км при децата са се записали над 150 участници. През 2016 стартираха 175, но сега сеочаква тази бройка да бъде подобрена. От елитните ни състезатели по планиско бягане ще стартират Шабан Мустафа, Йоло Николов и Милка Михайлова. Очаква се да се включи и Кирил Николов-Дизела. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе