Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

10 000 военни маршируват за Деня на победата

10 000 военни маршируват за Деня на победата

Показват най-новия зенитноракетен комплекс С-400 на Червения площад

Над 10 000 войници ще маршируват днес на Червения площад в Москва на традиционния военен парад за Деня на победата, по случай 71-вата годишнина от победата във Великата Отечествена война.

Стотици танкове и самолети ще участват в грандиозното събитие, а една от големите атракции ще е най-модерният зенитноракетен комплекс С-400. Парадът започва в 10 ч. московско време под ръководството на главнокомандващия Сухопътните войски генерал-полковник Олег Салюков. В демонстрацията участват над десет хиляди военнослужещи, танкове, артилерийски системи, бронетранспортьори, самолети и военен оркестър, повдигащ бойния дух. Над 100 самолета ще дефилират в небето над Кремъл. По площада преминават и танковете Т-34-85, Т-90 и Т-14 "Армата". С тежката артилерия ще минат и системите за противовъздушна отбрана, които в момента пазят сирийското небе, като зенитната ракетна система С-400 "Триумф", която изненадващо се появи на генералната репетиция. До последно не се планираше да се показва системата С-400 поради икономии, но накрая решението било променено.

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу лично е одобрил всички участници още по време на генералната репетиция на парада, която се проведе на 7 май. Паради по случай Деня на победата ще има във всички градове на Руската федерация, но 26 града ще организират големи паради на 9 май, съобщава ТАСС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе