Извънредни новини

Вляха "синя" кръв на "Герена"

Вляха

София. "Левски" отново е едно голямо семейство. Треньори и шефове дадоха дума на "Герена" да туптят все повече "сини" сърца и я удържаха. Ръководството направи жест към един от отборите в своята школа. Момчетата, родени през 2001 година, проведоха занимание на официалния терен. Причината за наградата е разгромна победа, която момчетата на Георги Тодоров са постигнали в първенството на своята възраст. Децата излязоха на официалния терен, докато първият тим се готвеше на помощно игрище в последното си занимание преди гостуването на "Берое" в Стара Загора.

Да поздравят момчетата от набор 2001 пристигнаха новият шеф на ДЮШ Кирил Ивков и спортният директор на "Левски" Христо Йовов.

Продължи и инициативата звездите от първия тим да тренират с талантите, а отличниците при юношите да се готвят с батковците. Този път късметът се усмихна на трима от най-обещаващите имена в школата на "Левски" - Алекс Боримиров, Георги Янев и Илиян Стефанов. Родените през 1998 г. футболисти проведоха първа тренировка с мъжкия тим. Инициативата идва от спортния директор Христо Йовов. На стадиона беше и бащата на Алекс - Даниел Боримиров, който рядко пропуска занимание на наследника си.

Директива за налагане на юноши и през зимата потвърди треньорът Тони Здравков. Той беше категоричен, че не се нуждае от Гара Дембеле и Валери Божинов, а ще влее още "синя" кръв на "Герена". Откакто пое "сините", Здравков даде шанс на Борислав Цонев. Дебют пък направиха Христо Попадийн и Илия Димитров.

Рожденик ще наказва "сините"

Рожденик ще наказва "сините". "В събота голмайсторът на "Берое" Венци Христов навършва 25 години и ние се надяваме да го отбележи и с победни голове във вратата на "Левски"", заяви шефът на фенклуба Александър Мечев. "Зелено-белите" готвят и специална хореография. "След хубавата победа срещу "Локо" (Пловдив) настроението е приповдигнато", заяви помощник-треньорът на "Берое" Пламен Липенски, ""Левски" винаги е бил голям дразнител, от такъв мач всичко може да се очаква".

Несериозно е да подцениш носителя

на Купата на България, от който си загубил финала. Справедливото заключение направи треньорът на "Левски" Тони Здравков за мача с "Берое". "Въпреки че ни предстоят още много сериозни мачове, да пазим някои от своите футболист ще е истинско нахалство", каза Сухия и похвали Каядо, Георги Андонов, Венци Христов и Мартинс от домакините.

"Нямаме проблеми с контузени, но от младите разчитаме само на Вутов, тъй като останалите бяха повикани в националните отбори. Живот и здраве след мача в Стара Загора и Антонио също ще се присъедини към националния отбор", каза Здравков и "клъвна" ЦСКА - "И аз, и Христо Йовов няколко пъти казахме, че националните отбори на България са над клубните и ние няма да спираме наши футболисти", заяви треньорът на "сините".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе