Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Свободен вход за част от музеите в региона днес

Свободен вход за част от музеите в региона днес

Свободен вход е обявен днес от Регионалния исторически музей в Търговище. Жителите и гостите на града могат да разгледат безплатно Славейковото училище, където са подредени изложбите „Велик е нашият войник“, „Спомени от бригадирската младост“, „Град и панаир“ и „Възрожденска класна стая“. В Славейковото училище гостува и Националният музей „Земята и хората“ с експозицията „Съкровищата на Земята“. Изложбите могат да бъдат разгледани до 13 ч.
В Шумен днес може да бъде видяна постоянната експозиция в Регионалния исторически музей, а отворени за посетители са резерватите „Плиска“, „Мадара“ и „Шуменска крепост“.
Вход свободен по случай Съединението днес е обявен за Археологическата експозиция в Силистра. Вратите са отворени до 12 ч. и от 12,30ч.  до 17 ч.
Безплатно е посещението днес в централната експозиция на Регионалния исторически музей в Русе и Пантеона на възрожденците, които могат да бъдат разгледани до 18 ч. До 17,30 ч. русенци и гостите на града ще могат да посетят римската крепост Сексагинта приста, а до 18 ч. ще работят къщата-музей на баба Тонка, Къщата на Калиопа и Екомузеят.  

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе