Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Чудесата са възможни - да помогнем на Турхан от Силистра и на Станислав от Търговище

Чудесата са възможни - да помогнем на Турхан от Силистра и на Станислав от Търговище


За надеждата като чудо, за вярата и волята като най-добрия лекар, ви разказахме в предаването „Бялата лястовица” на 14 юни с автор и водещ Людмила Борисова. Историята на Турхан Кямилов от Силистра е пример за необятните човешки възможности и пример за лекарски професионализъм. С 39-годишния мъж ви запознахме още преди три години, когато той беше поел по пътя на надеждата отново да излезе навън, след като години наред е прикован за леглото заради множество заболявания. Днес Турхан е по-близо до това свое желание след серия от операции. Страданията му започват, още когато е бил на шест години – тогава развива тежък псориазис, който през годините води до усложнения – псориатричен артрит, спондилит на гръбнака и анкилоза на големите стави, вторична остеоартроза и остеопороза. Турхан се нуждае от средства за рехабилитации. Банковата сметка на името на Турхан Кямилов е BIC-IABGBGSF IBAN-BG36IABG74595000090601 INTERNATIONAL ASSET BANK.

Какво би станало, ако е било започнато лечение на Турхан още в първите години на заболяването? – точно сега няма смисъл от този въпрос, но заради склонността на нас – хората, често да подценяваме здравословните си проблеми, има смисъл да сме повече информирани. Д-р Стоян Тодоров е завеждащ отделението „Ревматология” в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен –  още за диагнозите псориазис и псориатричен артрит и как да различим симптомите на заболяването, чуйте в прикачения файл.

И ако надеждата е чудото, което ни връща и вярата, и желанието за живот, то нека всички ние станем част от чудото, на което се надяват родителите на деветгодишния Станислав от Търговище.  Детето спешно трябва да започне лъчетерапия в Турция.

Банковата сметка на името на Станислав Пламенов Илиев е BG28 UNCR 7000 1522 9800 76.

Тони Великова, близка на семейството и една от първите, които се заема с организирането по събиране на парите за лъчетерапията, разказа за заболяването на момчето и за милосърдието на хората от Търговище.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе