Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Василева смени Капон на върха на ЕНП

Василева смени Капон на върха на ЕНП

Валентина Василева сменя Мария Капон като председател на Единна народна партия (ЕНП). Това решиха делегатите на Третия редовен конгрес на партията, който се състоя днес в София.

„Обръщам се към всички в тази зала с благодарност за подкрепата, която имах през изминалите 8 години. Дадохте ми доверие, което скромно се надявам, че оправдах. Благодаря на Изпълнителния съвет за съвместната ни работа. Искам всички да знаете, че аз не се оттеглям от работата. Ще работя за Единна народна партия, както и досега, а може би и повече. А работа повярвайте ми има много и за всички. Ние сме заедно заради общата ни мечта за България", каза Капон, предавайки поста на Василева.

„За мен това е голяма чест и отговорност, пред която не съм се изправяла", заяви след избора Валентина Василева. „Искам да благодаря на основателите на нашата партия, които са днес в тази зала. Не само за усилията им, а за това, че ни събраха заедно; затова, че запазиха свободния ни дух; затова, че не превърнаха партията в инструмент за личен успех, че я запазиха от мръсотията в политиката, че не предават приятелите си, че станахме приятели. Много се вълнувам, макар и често да се изправям пред пълни зали. Но все пак имам увереността, защото някой друг е композирал нотите, а от мен се изисква да ги изпълня чудесно. Сега пред всички вас искам да кажа, че очаквам вие да ми подавате нотите, за да мога да представя пред публиката общият ни глас – гласът на Единна народна партия. Очаквам опитът и подкрепата на всички, които са били в ръководството на партията, но и на тези, които не са били. Защото ако при тях е важен опитът, за всеки друг е важно да чуя мнението му. Казвам го като човек, който до днес беше Национален координатор и заради това познавам повечето от Вас. Знам колко интересни идеи са се раждали от непринудените ни разговори. Ще продължа този диалог, защото председателят е само пръв между равни. Ние всички сме партията.", каза още новият председател на Единна народна партия.

Участниците в Третия редовен конгрес на Единна народна партия направиха промени и допълнения в Устава и избраха нов Изпълнителен съвет и Контролен съвет на партията. Конгресът прие и Политическа декларация, с която се обяви решение да продължи усилията си за провеждане на операция „Чисти ръце" в страната заради огромния размер на корупцията, която разяжда всички публични структури и нормални отношения в обществото. „Всякакви компромиси са неприемливи и сме наясно, че ще надделеем или ние, в защита на публичния интерес, или мафиотските кръгове окупирали страната ни. Ние идваме с ясното съзнание, че е време за смелост и нямаме намерение да губим тази битка. От това зависи съдбата на всеки един – на нашите деца, на родителите ни. Това е въпрос на собственото ни достойнство като нация", се казва още в декларацията, цитирана от БГНЕС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе