Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Унгария връща 20 000 мигранти на Балканите

Унгария връща 20 000 мигранти на Балканите

Властите в Унгария са получили искане от западни държави за връщане обратно на около 20 000 мигранти, които не са получили право на убежище. Будапеща обаче ще върне всички тези бежанци в страните от Западните Балкани, съобщава местното издание "Унгарски времена".

Отделни държави от Западна Европа са предупредили Будапеща, че трябва да бъдат върнати на Унгария около 52 000 мигранти, които няма да получат убежище. Само през тази година са получени искания за връщане обратно в Унгария на 20 000 души, предимно от Германия, Австрия, Франция и Великобритания, съобщават от унгарското вътрешно министерство. Будапеща ще приеме всеки мигрант, който за първи път влиза в ЕС през унгарската граница, но всички останали ще бъдат върнати обратно там, откъдето идват, каза неотдавна унгарският премиер Виктор Орбан при разговора с австрийския си колега.

От вътрешното министерство припомниха, че има споразумения с държавите от Западните Балкани за връщане обратно на мигрантите.

Гръцката брегова охрана арестува двама предполагаеми трафиканти на мигранти, които били на борда на лодка с 38 бежанци в близост до о-в Миконос, съобщи ДПА. Фактът, че лодката се намирала толкова на запад, показва, че трафикантите може би разработват нови маршрути директно от Турция към Италия. Пристигането на бежанци на популярния туристически о-в Миконос беше рядкост. Досега мнозинството от мигрантите са опитваха да използват най-прекия маршрут от турския бряг до гръцките острови в Егейско море.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе