Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Тутракан с интерес към биогоривата

Тутракан с интерес към биогориватаПрезентация за ползата от енергията от възобновяеми източници и биогорива бе представена на заседанието на Общинския съвет в Тутракан днес. Съветниците приеха дългосрочна и краткосрочни програми по Закона за енергията от възобновяеми източници за периода 2018-2025 г.

За одитор за заверка на годишния финансов отчет на „МБАЛ-Тутракан” ЕООД за 2017 г., съветниците избраха Емилиян Ганев. На предстоящото Общо събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД, гр. Силистра, което е насрочено да се проведе на 15 март, Община Тутракан ще бъде представлявана от кмета д-р Димитър Стефанов, а при невъзможност за негово участие, съветниците избраха зам.-кмета Милен Маринов. Общинските съветници приеха направените инвестиции от "ВиК" през миналата години в общината, възлизащи на 21 781 лв.

За три месеца - до 15 юни, трябва да се извърши ликвидацията на "Комунални дейности" ЕООД със съответните законови действия за заличаване от Търговския регистър. За нов ликвидатор бе избран Младен Минчев. До тези решения се стигна след като Общинският съвет е бил информиран от Агенцията по вписванията, че дружеството все още е в правния мир, тъй като предишният ликвидатор не изпълнил разпорежданията на чл. 267 от Търговския закон, според който ликвидаторите са длъжни, като обявят прекратяването на дружеството, да поканят неговите кредитори да предявят вземанията си.

На сесията бе приета Годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Тутракан за тази година, както и разпоредителни сделки с имоти и земи общинска собственост.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе