Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов и Корнелия "обсъдиха" корупцията и приватизацията

Цветанов и Корнелия

Лидерът на ПГ на ГЕРБ изненада социалистите, като се появи на премиерата на филма на Елена Йончева за нелегалния трафик на мигранти и преминаването на границата при Капитан Андреево, показа репортаж на Канал 3.

След като обясни, че властта ще направи проверка за чадър на гранични полицаи и МВР над каналите, Цветанов върна топката на самата Корнелия Нинова. Той се провикна с папка в ръка към соцлидерката в залата дали е готова с подписа си да стане вносител на промените в Конституцията за отпадането на давността на за приватизационни престъпления. Двамата влязоха в челен сблъсък на изхода на залата, където хапещият диалог се разви буквално пред медиите.

Пръв към Нинова тръгна Цветанов, който й подаде папката със законодателната иницатива за промени в основния закон. Тя я прие и благодари. Ето и едно към едно диалога между двамата:

Цветанов: Заповядайте. Поемате ли ангажимент...
Нинова: Не, днес би трябвало да отговорите пред всички кой ще поеме отговорност за това, което видяхме всички
Цветанов: Ама защо, протягам ръка, ще подкрепите ли тази инициатива, която искаме да направим да падне давността за приватизацията?
Нинова: Ще ви отговоря утре, днес няма да ви позволя да опорочите труда на Елена.
Цветанов: Защо? страх ви е? защото вие през цялото ни казвате за страха, който витае в премиера
Нинова: Кой ще поеме отговорност за това, което видяхме?
Цветанов: Компетентните органи...
Нинова: Не, за политическата отговорност, за корупцията днес и сега,
Цветанов: Каква е корупцията, прощавайте?
Нинова: Не видяхте ли? Не видяхте свидетелските показания на хора?
Цветанов: Аз видях, че има преодоляване на преградното съоръжение. Ще се вземат необходимите мерки. И това, което казах, че с европейското финансиране от 160 млн. евро ще има възможност да се оборудва това възпиращо съоръжение със съответното видеонаблюдение и със съответните сензори. Това е, което правим...
Нинова: Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за това, което видяхме? Вие можете ли да отговаряте на въпроси? Питам ви за националните пари. Виждате ли къде са отишли?
Цветанов: Проверка ще се направи. Който е виновен, ще си понесе...

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе