Извънредни новини

3 от 3 за ЦСКА над "Левски"

3 от 3 за ЦСКА над

София. ЦСКА продължи да трови юбилея на "Левски". "Червените" за трети път поред оставиха "сините" капо с 1:0. Този път ги удариха, когато най-много боли - гол в 90-ата минута. Точен бе Пламен Крачунов, който засече с глава центриране от корнер. Докато "червените" се радваха, съперниците им се питаха: "Кой го изпусна?". Оказа се, че това е Ларсен Туре. Той явно не се бе прибрал още от ваканцията до Франция, която си уреди през седмицата. Въпреки това му бе гласувано доверие да бъде титуляр. "Армейците", които в този мач бяха без 6 титуляри от предното дерби, хванаха "сините" в капан. Не им позволиха да вкарат, а след това просто чакаха "сините" да окапят, както бе и през седмицата при победата над "Ботев". Заради травма в корема първата жертва бе Божинов. Той бе сменен още в 13-ата минута. В 54-ата контузия получи и Мюлдер, а след него "свърши" физически Рамос. "Червените" натиснаха и взеха своето. "Това е любимият ми резултат - 1:0", радваше се Стойчо Младенов. "Изключително съм щастлив. Живеем и работим за тази емблема. Вече шести пореден мач не могат да ни вкарат гол.

Направихме селекция без един лев. Искаше ми се да вземем Венци Христов, но не успяхме. Можем да ги бием с всякакъв състав. Просто се развиваме правилно. Това, което го искахме тактически - получи се. Трябва да забравим за първото място и да не го коментираме. Виждате "Лудогорец". Изоставаме от тях. Имаме по-важна битка - тази за лиценза", допълни Стойчо.

Треньорът на "сините" Антони Здравков пък бе изпратен с викове "Оставка" от фенове. "Ако кажат, си тръгвам. Няма да търся неустойка. Треньорът е виновен, след като не можем да вкарваме. Нормално е причината да е в мен, но не смятам, че и играчите се представиха на ниво. Много добре осъзнавам каква е ситуацията. Имам и достойнство. Допускаме груби грешки. Публиката е права, след като нямаме резултати. Когато двама или трима не тичат, всички се уморяват", коментира Здравков.

"Червено" Гестапо за bTV

Войната между ЦСКА и bTV се пренесе и на стадион "Васил Левски". "Армейците" организираха хайка за лов на представители на медията, която заплашиха да съдят за 9 млн. лева. Те обвиниха телевизията в преднамерени материали, които целят да се провали продажбата на акции. От bTV опитаха да избегнат скандала с уточнение. То обаче явно не стигна на Сашо Томов и компания. Стюардите ровеха документи, за да не допуснат човек от медията на трибуните. Нейните представители бяха принудени да се маскират като обикновени фенове, за да избегнат забраната. За капак "червените" обявиха, че ще говорят само в залата за пресконференции. Естествено служителите на bTV не бяха допускани вътре.

Ултраси раниха полицай, над 100 напълниха арестите

Полицай е с разбита глава с камък, обявиха от МВР. Той е станал жертва на меле между двете агитки, което е било прекратено от органите на реда. Състоянието му не е тежко, заявиха от СДВР, и му е била оказана помощ на място.
98 задържани бе равносметката още преди началото на първия съдийски сигнал на Георги Йорданов. В тях са намерени боксове, палки и ножове. Един пък е бил обявен за национално издирване. От агитката на ЦСКА видяха как гонят "сини" фенове в един от кварталите на София. Според органите на реда сбивания е имало на няколко места в столицата.
Доста проблеми имаше и полицията покрай шествието на "армейците" до стадион "Васил Левски". Ултрасите атакуваха с камъни и бутилки посолството на Турция на бул. "Васил Левски". Жена се оплака, че факла е паднала в дома й и по чудо не е станал пожар. На шествието на сектор "Б" също не бе спокойно, като полицейските коли постоянно бяха целени с пиротехника.

Работа имаше и една от линейките на стадион "Васил Левски". Фен припадна и бе откаран за лекарска помощ.

Томов обеща по още 5000 лв.

По 5000 лв. ще получат играчите на ЦСКА за победата с 1:0 срещу "Левски". Това обеща главният акционер на "Армията" Александър Томов. "В понеделник или вторник ще уточним кога ще ги дадем", подчерта той. "Червените" все още имат да взимат премии по 3 бона за предишните два успеха във вечното дерби. "Ако до края на първенството играем само с "Левски", ще станем шампиони", изпъчи се босът.

Той коментира и въпроса с лиценза: "Ще се справим, трябва да платим, но след това ще изнесем данните, за да се види какви пари се дължат на бивши директори и треньори. Става въпрос за цифри от порядъка на 20-40-50 000 лв. На играчи също дължим пари - при старото ръководство не са взимали заплати по 6-8 месеца".

Героят: Това е най-сладкият гол

Това е най-сладкият гол и най-сладката победа в моята кариера, обяви Пламен Крачунов, който донесе успеха на ЦСКА. "Не искам да се връщам миналото лято. Напуснах, но това е между мен и клуба. Забравил съм го вече. Нямам вземане-даване с феновете по този въпрос. Не се притеснявам от конкуренцията на Вальо Илиев и Джаксън Менди. Треньорът преценява кой да играе", каза още той.

Дебютантът в състава на ЦСКА Иван Маркович също не скри задоволството си от успеха."Това беше невероятно дерби. Много съм щастлив, че играх. Най-важното е, че победихме", коментира 19-годишният сърбин.

Ще се разорим

Александър Тодоров, изп. директор на ЦСКА

Ако изиграем още един-два мача с "Левски", ще се разорим от премии. Вече няма смисъл да ги увеличаваме, след като все бием. Отборът ни е класен и в него има класни състезатели, които могат да заменят другите за 90 минути. Видяхте тактическата грамотност на Стойчо Младенов. В един момент, когато той реши, заиграхме по-офанзивно. Футболистите показаха характер. Всеки път ме питате за задълженията. До 31 май е срокът, просто трябва да се справим.

Имаше Господ днес

Иво Котев, член на УС на ЦСКА

Имаше Господ днес. Бяхме по-добрият отбор и тотално доминирахме. Голът на Крачунов е достойно завръщане на този голям мъж. Благодаря на всички момчета. Караме стъпка по стъпка. Имаме много важен мач на 21 март, нека го спечелим него. Трябва да вдигнем клуба. Точки, класиране - накрая ще ги видим. Само ние вътре в клуба си знаем какво е, през какви перипетии преминахме и какви мини заобиколихме. Още малко ни остана до края на месец май да сме окей.

Няма да сваляме глава

Пламен Крумов, футболист на "Левски"

За мен не бе проблем, че имах контузия на ръката, крака и аркада. За "Левски" всяка жертва си заслужава. За съжаление бяхме готови да вземем реванш, но не се получи. Няма да навеждаме главите. Има още доста много мачове. Надявам се в сряда да продължим за купата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе