Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Четирима пилоти на Hyundai Racing Trophy мерят сили и на затворен маршрут

Четирима пилоти на Hyundai Racing Trophy мерят сили и на затворен маршрут

Днес и утре ще се проведе първото състезание на затворен маршрут на Hyundai Racing Trophy. Пети кръг на едномарковия шампионат ще се състои като част от седми кръг в националния шампионат на затворен маршрут писта „Дракон".
Участие в надпреварата ще вземат четирима пилоти – Григор Григоров, Дочо Цвятков, Симеон Симеонов и Христо Геров. Досега те са показвали своите умения само на рали шампионати („Твърдица - Елена", „България", „Сливен", „Стари столици"). Преди старта на състезанието на писта „Дракон" четиримата ще получат напътствия как най-добре да се справят от треньора на едномарковия шампионат Петър Гьошев.

Дължината на трасето, по което ще минат пилотите на Hyundai Racing Trophy е 2 048 метра, широчина – 10.50 метра, на старт-финала – 12.00 метра. Същото има 8 леви и 6 десни завоя.
Днес ще се проведат официалните тренировки. Те са с времетраене по 20 мин, с прекъсване между тях от минимум 40 мин. Стартът на състезанието е в неделя, 18 октомври, в 14:30 часа. Автомобилите се подреждат на стартовата решетка според постигнатите резултати от тренировката, като участника с най-добро постижение заема първа позиция, втория-втора позиция и т.н. В случай на равенство във времената, по-предно място заема този, който е постигнал резултата по-рано от другия. Дължината на състезанието е 10 обиколки.

Дни преди първото състезание на затворен маршрут, пилотите на Hyundai Racing Trophy споделиха своите очаквания.
„Ралито е моето призвание и не се чувствам в свои води на писта за разлика от Симеон Симеонов и Дочо Цвятков. Все пак смятам, че опита ми от Европейските GT4 серии ще ми помогне в борбата за първото място. Очаквам да бъде едно зрелищно състезание.", коментира Григор Григоров.

„Състезанията от затворен маршрут, провеждани на писта Дракон, винаги са организирани на много високо ниво. Сега в комбинация с новата конфигурация на трасето очаквам едно оспорвано и интересно състезание. Пистовите състезания винаги са с уникална атмосфера, защото фенове и публика имат възможността да наблюдават пряката борба между пилотите до последните метри. Щастлив съм, че ще успеем да вземем участие в 5 кръг от HRT, очаквам да се представим успешно.", каза Дочо Цвятков.

„Мисля, че ще се получи доста интересно състезание, тъй като пистата е около 2,5км, а в ралито отсечките са доста по-дълги и разликите във времената са доста малки. Точно затова тук ще бъдем още по-близко един до друг, което означава, че в състезанието ще има много изпреварвания.", сподели 16-годишният картингист Симеон Симеонов.
„Oт предстоящия пети кръг на Hyundai Racing Trophy на Писта „Дракон" очаквам автомобила да няма проблеми и както винаги ще се борим за първо място. Тъй като имаше доста напрежение на дебюта на рали „Стари столици", защото подготовката беше в последния момент,тук се надяваме че всичко ще бъде гладко и с малко късмет ще успеем да се преборим за приза.", каза Христо Геров, който дебютира в едномарковия шампионат на рали „Стари столици".
Получените точки от пети кръг на Hyundai Racing Trophy на писта „Дракон" ще се прибавят към общото класиране от предните четири кръга.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе