Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Разчистиха Трън за изборите, 10 населени места гласуват за кметове

Разчистиха Трън за изборите, 10 населени места гласуват за кметове

Служители на РСПБЗН -Трън, Перник и Брезник работиха по отстраняване на паднали след снеговалеж дървета и клони, затрудняващи достъпа до селата Мрамор, Ерол, Кожинци, Велиново, Горочевци и местността Секирица. Към 4.30 часа тази сутрин участъците са разчистени и пътищата в община Трън вече са проходими.

Акцията в района беше важна заради местните избори, които се провеждат в Трън. Председателят на Общинската избирателна комисия Тодор Исаев обясни, че всички секции са отворили тази сутрин навреме и работят нормално. Четирима кандидати, подкрепени от две партии и два инициативни комитета, се борят за гласовете на жителите на общината. До извънредния вот се стигна след оставка на кмета на населеното място Станислав Николов.

Още 9 населени места в страната избират кметове - Вълчи дол, шуменското село Цани Гинчево, айтоското Чукарка, руенското Скалак, врачанските Нивянин и Ракево, плевенското Сухаче, варненските Попович и Генерал Киселово.

Жителите на Ракево избират между двама кандидати. Според списъците избирателите са 611, а още 280 души са подали заявление за гласуване по настоящ адрес.

В село Нивяни право на глас имат 296 души. Те ще избират селски кмет между петима кандидати. Уличното осветление, боклукът и състоянието на гробищния парк са основните проблеми, поставени пред петимата кандидати за кметския пост в село Нивяни.

Местни избори има и във варненската община Вълчи дол, както и селата Генерал Киселово и Попович. Над 8600 са жителите на община Вълчи дол, които имат право на глас. Кандидатите за кмет са двама – Георги Тронков и Людмила Петкова.

25 са секционните избирателни комисии в 22-те населени места в общината, има и една подвижна секция, за която са заявили желание за гласуване 22-ма души.

В Генерал Киселово има 502-ма гласоподаватели и една секция. Кандидатите са Калина Христова и Петранка Господинова. 375 са гласоподавателите в село Попович. Там кандидатите за кмет са трима – Мирослав Иванов, Исмаил Мехмед и Еленка Янкова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе