Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп се отказва от целия си бизнес

Тръмп се отказва от целия си бизнес

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че се отказва от целия си бизнес, за да хвърли всичките си усилия в служба на народа. Милиардерът направи това днес в четири последователни поста в официалния си профил в социалната мрежа "Туитър".
"На 15 декември ще дам голяма пресконференция с децата си в Ню Йорк, за да обсъдим факта, че се отказвам изцяло от бизнеса си с цел да се фокусирам напълно върху управлението на страната, за да направим Америка отново велика! Макар да не съм задължен по закон да направя това, чувствам, че е важно като президент по никакъв начин да не попадам в конфликт на интереси с различните ми бизнеси. Поради това в момента се изготвят правни документи, които да ме извадят напълно от бизнеса. Президентството е далеч по-важна задача!", пише милиардерът.
В същото време Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс изненадаха скептиците като убедиха United Technologies да не затваря 1000 работни места в завод на дъщерната фирма Carrier в Индианаполис. Компанията смяташе да премести работните позиции в Мексико. "Радостни сме, че постигнахме споразумение с новоизбрания президент Тръмп и вицепрезидент Пенс. Повече подробности скоро", отбелязаха от United Technologies. Не е ясно какво ще получи тя в замяна, но медии информират, че споразумението включва данъчни стимули. Победата е предимно символична, като се има предвид, че САЩ губят по над 300 000 работни места в производството всяка година заради международна конкуренция, според Института за икономическа политика. Спасените от Тръмп работни места обаче са половината от 2-те хиляди, които Carrier планираше да премести в Мексико. Тази фирма произвежда климатични системи и оборудване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе