Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Тръгна финалният вот за чудесата

Тръгна финалният вот за чудесата

Най-важната част от кампанията на "Стандарт" - "Спортните чудеса на България", вече е в ход. Започна финалното гласуване, което ще определи победителите в двете възрастови групи - до 23 години и до 14. Над 400 000 души дадоха своя вот на сайта www.bgchudesa.com. Те избраха 20 таланти, които ще спорят за ТОП 10 при големите и 10 за ТОП 5 при по-малките.

Някои от бъдещите ни големи шампиони получиха сериозно рамо. Зад чудото в каратето Теодора Цанева застана цяло училище - 145 ОУ "Симеон Радев". И тя не подлъга тези, които гласуваха за нея, след като спечели поредния си турнир.

Певицата Поли Генова пък призова за подкрепа на скиорите и най-вече на Йоан Тодоров, който е неин братовчед. Явно Поли има доста верни фенове, защото Йоан стана втори по гласове до момента. Дръпна му единствено Алберт Попов, който вече се бори при мъжете за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Зад тях е друг представител на зимните спортове - Владимир Зографски. Силно присъствие има и царицата на спортовете - леката атлетика. Там Милица Мирчева и Лили Георгиева дават отпор на мъжете, сред които логично най-силно се котират футболистите. Те са трима и вече имат сериозно присъствие при мъжете. Божидар Краев е неизменен титуляр в "Левски", Ивайло Чочев е част от националния отбор, а Георги Китанов е без конкуренция на "Тича". Даниел Асенов и Миглена Селишка пък са единствените представители на два спорта, които винаги са ни носили радост - бокса и борбата. Грациите Християна Тодорова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова обаче едва ли ще се дадат без бой, след като са част от Златния ансамбъл.

При по-малките пък внучка на легенда успя с финален спринт, какъвто е нужен в нейния спорт, да се нареди втора по гласове до момента. Името й говори само - Бояна Радева, която радва с успехите си дядо си Боян Радев. За финалистите в двете възрасти може да гласувате по-веднъж на ден до края на ноември. За целта е необходимо да имате валидна електронна поща, където да потвърдите вота си.

Лили Георгиева увеличи успехите с триумф в Ямбол

Атлетката Лили Георгиева даде сериозна заявка за място в ТОП 10 до 23 години часове преди да започне финалното гласуване в кампанията на "Стандарт". Звездата на "Тракия" (Пд) спечели първото място в 49-ото издание на най-стария крос у нас - "Диана". Лили бе най-бърза на 1500 м по алеите на градския парк в Ямбол. В надпреварата взеха участие състезатели от Ямбол, Варна, Пловдив, Русе, Шумен, Добрич, Пирдоп, Нова Загора, Трявна, Карнобат, Горна Оряховица, Поморие. Домакин на събитието бе Клуб по лека атлетика "Тунджа" със съдействието на община Ямбол и БФЛА.

Наградите на победителите връчиха спортният директор в БФЛА Диян Драшков и други. В памет на Ангел Ангелов беше дадена награда и за най-добре представил се атлет от Ямбол. Съпругата му Ненка Ангелова, дългогодишен треньор в царицата на спортовете, връчи отличието на Росица Канева, класирала се на първо място при момичета под 16 години.

Надежда в тениса с втора купа за месеца

Столичанинът Адриан Андреев, на който специалистите предричат голямо бъдеще в тениса, доказа това. Октомври явно е неговият месец, след като триумфира в два турнира. Първо Адриан вдигна купа в Испания, а в събота повтори това и в Мароко след безупречна победа - 6:3 и 6:3 над Салвадор Бандейра от Португалия. 14-годишният Андреев събра и най-много гласове във своята възрастова група в кампанията на "Стандарт". С последните си резултати той даде и сериозна заявка за място в ТОП5 на церемонията в края на месеца. За разлика от мнозина свои връстници Адриан няма нито телефон, нито Фейсбук. Той е съсредоточен да постигне целта си - да стане №1 при мъжете един ден.

Финалистите

Топ 20 до 23 години

Алберт Попов, ски

Александър Везенков, баскетбол

Ансамбъл художествена гимнастика- Християна Тодорова,Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова

Божидар Краев, футбол

Борислава Дамянова, джудо

Венелина Поптолева (бокс)

Владимир Зографски, ски скок

Георги Китанов, футбол

Гергана Димитрова, волейбол

Даниел Асенов, бокс

Денис Димитров, лека атлетика

Ивайло Чочев, футбол

Йоан Тодоров, ски

Краси Георгиев, волейбол

Лиляна Георгиева, лека атлетика

Миглена Селишка, борба

Милица Мирчева, лека атлетика

Митко Ценов, лека атлетика

Петьо Иванов, биатлон

Явор Пешлеевски, модерен петобой---------------------------------------
Топ 10 до 14 години

Адриан Андреев, тенис

Александра Миланова, волейбол

Андрей Йорданов, футбол

Бояна Радева, ски

Валери Рангелов, спортна гимнастика

Василики Кадоглу, плуване

Гален Ненов, футбол

Йоана Николова, худ. гимнастика

Теодора Цанева, карате

Тулчан Хамид, карате

/Подреждането е по азбучен ред/

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе