Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Телефонните измами продължават. Бъдете внимателни!

Телефонните измами продължават. Бъдете внимателни!83-годишна жена от Силистра е дала на телефонни измамници сумата от 2 100 лв. Жената получила обаждане, че неин близък се нуждае от пари за лечение, но не се поддала. Веднага след това обаче с нея се свързал мъж, представящ се за полицай, който й съобщил, че в района се провежда полицейска операция за залавяне на измамниците. Поискал да им съдейства, като хвърли през балкона наличните си пари, за да може престъпниците да бъдат задържани в момента, когато ги вземат.

Жертва на телефонни измамници е станала и 71-годишна жена от Тутракан. По същата схема тя била въведена в заблуждение, че съдейства на полицията за залавянето на телефонни измамници. Така тя дала сумата от 2050 лв., 150 евро и златен пръстен.

81-годишен мъж от Търговище също е станал жертва на телефонна измама. Схемата отново е свързана с необходимостта от оказване съдействие на полицията. При провеждането на т.нар. операция мнимите полицаи са отнели сумата от 5 хил. лева.

И по трите случая са образувани досъдебни производства. Отново полицията призовават гражданите да не дават пари на непознати под никакъв предлог, защото полицията няма практика да иска пари от гражданите.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе