Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Търсят бандити чрез Pokemon Go

Търсят бандити чрез Pokemon Go

"Епъл" печели $3 млрд. от хитовата игра

Технологичният гигант "Епъл" може да спечели до 3 млрд. долара от Pokemon Go през идните 1-2 г., изчисляват анализатори, цитирани от "Гардиън". Самата игра е безплатна, но играчите могат да купуват през нея допълнителни екстри, които улесняват напредъка им. Смята се, че "Епъл" взема 30% от стойността на екстрите, купени през онлайн магазина AppStore, а очакванията са за продажби на стойност над $10 млрд. в идните 1-2 г.

Докато все повече хора по света започнаха трескаво да търсят покемони, полицията в Манчестър, Великобритания, прибегна до Pokemon Go, за да лови бандити, съобщи в. "Гардиън".

Властите забелязали, че в стремежа си да съберат всички покемони хората често изобщо не обръщат внимание къде отиват. Преди няколко дни например младеж в Индонезия се озовал във военна база и беше временно задържан, докато се изясни, че всъщност толкова се улисал в събирането на покемони, че не е разбрал къде е влязъл. Затова полицията в Манчестър публикувала във Фейсбук профила си, че в централното й управление се появил един от най-редките покемони. Проблемът е, че бил в зона, недостъпна за всички. Затова управлението избрало списък с хора, които ще бъдат допуснати в зоната, ако искат да уловят въпросния покемон. В списъка всъщност са над 500 души, които се издирват по една или друга причина. Засега никой от списъка не се е появил и явно дори Pokemon Go си има своите граници. Потребителите обаче харесали идеята и питали дали все пак не могат дойдат, стига наистина в участъка да има въпросния рядък покемон.

В Испания полицията също много хареса Pokemon Go. Вътрешното министерство разпространи снимки на полицаи, които позират с популярни покемони. Не се споменава обаче дали те са помагали в ловенето на престъпници.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе