Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Българското таекуондо вече е сред лидерите в света

Българското таекуондо вече е сред лидерите в света

Световният шампион по таекуондо за кадети Александър Джорджев и брозновият медалист Кристиян Златев показаха медалите от първенството на планетата проведено в Египет. Там за първи път България спечели не един, а два медала. За първи път българин се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Александър Джорджев пребори всякаква конкуренция, и със счупена ръка успя да развее родния трибагреник грабвайки златния медал. Кристия Златев също показа българския дух, след като спечели бронз в неговата категория.

"Дълги години ние сме имали само европейски титли, европейски медали, но тази година за първи път успяхме да направим така, че не само да вземем медал от Световно първенство, но и да покорим световния връх. Самият аз знам, какво е да отвориш вратата, която е недостижима. След това е много лесно на другите да я преминат. Първият, който отвори тази врата е Владимир Далаклиев и той показа, че това не е запазена територия за другите, а територия , в която може да влезнеш буквално с шут, както той направи на Световното в Муджу. На Александър Джорджев още в първата среща му счупиха ръката, точно на същото място, на което му я счупиха миналата година, когато стана европейски шампион. Ако ние имаме подкрепата на правителството и изпълнителната власт, аз съм сигурен, и мога да ви гарантирам, че България ще бъде най-горда от таекуондото от олимпийските спортове. За България вече не се говори като една екзотична държава, а като една от сериозните сили в този спорт. От тук нататък нашата цел не е просто да отидем на Световно първенство,и да кажем добър ден тук сме, а да отидем и да вземем световната титла", сподели председателят на БФТ Слави Бинев пред журналистите.

"Искам първо да благодаря на г-н Слави Бинев, на моя треньор, както и на хората, които ми помогнаха да стигна до този медал. Моят брат Митко Джорджев и Теодор Георгиев са хората с които тренирах, и в тези тренировки научих много неща, които ми помогнаха", каза световният шампион Александър Джорджев.

"На Световното направих това, което можах. Мисля, че се отблагодарих по най-добрия начин на федерацията за това, което тя прави за нас", заяви бронзовият медалсит Кристиян Златев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе