Извънредни новини

Светът призна: Португалия порасна

Светът призна: Португалия порасна

Медиите в цял свят откачиха след драматичната победа на Португалия над фаворита Франция на домашното европейско първенство на "петлите". Най-големите издания в страната - "Абола", "Рекорд" и "Ожого" очаквано посветиха целите си броеве на историческия триумф. "Велика Португалия", "Покорихме Европа" и "Португалия е номер 1" бяха само част от заглавията. "И без Роналдо, Португалия е на върха" и "Роналдо разплака Франция" бяха част от другите водещи новини.

Иначе отзвукът от португалския тримуф заля цял свят. В Испания "Ел Паис" пише: "Португалия порасна. Футболистите се превърнаха във воини. Големият Едер прониза Франция в сърцето", пише изданието. "Ел Мундо" добавя: "Жестокостта е красива. Сълзите на Роналдо са безценни, а Португалия е шампион".

Английският "Гардиън" пък заключи философски: "Португалия намери формулата да стане шампион след като завърши трети в групата си". "Телеграф" допълва: "Португалия мина пред всички препятствия за уникален триумф". "Драма, сълзи и историческа победа за Роналдо и Португалия", пише италианският "Гадзета дело спорт".

Във Франция логично медиите обръщат внимание на тъгата. "Имахме всичко, за да спечелим титлата. Голът на Едер обаче ни я отне. Франция плаче. Историята бе предварително написана, но някой беше откъснал последната страница", пише "Екип".

Бивш играч на Морето се обясни в любов на Едер

Бившият футболист на "Черно море", "Литекс" и ЦСКА Педро Еуженио изпадна в екстаз след като родината му Португалия грабна за първи път в историята си европейската титла. Играчът, който напусна Варна това лято и все още няма официално отбор, публикува много интересен коментар във Фейсбук. "Шампиони на Европа! Обичам те, Едер! Роналдо - ти си нашият лидер, капитан. Франция, майната ти! Само Португалия". Така футболистът отпразнува титлата. Най-вероятно той ще продължи кариерата си в България и ще рита за "Верея".

Благоевград гледа мача с "Остава" и бира

Много изненади, футбол, игри и рок музика вдигнаха допълнително адреналина на стотици благоевградчани преди и по време на финала на Евро 2016. Бирен фестивал се проведе в областния център, събитието бе организирано от "Карлсберг България" АД, с подкрепата на общината. Емоциите започнаха в неделя още по обяд на площад "Македония" и продължиха след полунощ в понеделник. През целия ден малки и големи се забавляваха, участвайки в различни игри като джаги, футбол и разнообразни викторини. За доброто настроение на жителите и гостите на града се погрижиха музикантите от група "Остава". Кулминацията на бирения фестивал беше финалът на Евро 2016, който се излъчваше на живо на голям екран.

Дори Русев е на седмото небе

Българският кечист Русев също отдаде заслуженото на Португалия за европейската титла. Мирослав Бърняшев поздрави отбора в профила си в "Туитър". "Поздравления, Португалия". Не е тайна, че Русев е голям фен на "Реал" (Мадрид) и най-вече на Кристиано Роналдо. Така че със сигурност той е викал с пълно гърло за отбора на Фернандо Сантос на финала.

Почивни дни в Канада и САЩ

Европейската титла на Поругалия докара почивни дни за доста в Канада и САЩ. След триумфа над Франция стотици, дори хиляди португалци бяха пуснати от работа, за да празнуват историческия момент - и то по улиците на някои от градовете зад океана. Най-тъпкано бе във Ванкувър. Там над 5000 португалци направиха шествие, което продължи няколко часа. В Торонто също имаше такова, но с около 2000 души. В Монреал стотици португалци пък изпълниха баровете. Иначе в Чикаго, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сиатъл и др. не пропуснаха да отбележат момента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе