Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Супер снимки и душ с новия айфон

Супер снимки и душ с новия айфон

Седмиците идват в България на 23 септември, цените в САЩ започват от 649 и 769 долара

Корпорацията Apple представи в калифорнийската си централа новите смартфони iPhone 7 и 7 Plus, както и "умните" часовници Apple Watch. Корпорацията показа, че залага на още по-добри възможности за снимки, спорта и игрите.
Презентацията не удиви публиката, защото повечето новинки около новите модели вече бяха изтекли. Освен разликата в размера на екраните (4.7 инча срещу 5,5 инча) стандартният iPhone 7 има 12-мегапикселова камера с оптически стабилизатор, а по-сложният iPhone 7 Plus е с две камери. Третата камера - тази към потребителя, е с добавени 2 мегапиксела (7 megapixel FaceTime HD camera).

За фотоманиаците iPhone 7 Plus предлага една камера Wide angle 28mm и една Тelephoto 56mm. С втората ще се постига особена дълбочина в снимките - при портрет, например, човекът ще е на фокус, но останалото ще е размито, освен ако не желаете след заснемането да промените кое да е на фокус. Снимките ще обработват с новия чип iP7. Apple ще използва машинно обучение, за автоматична настройка на всички параметри за снимане. Рамките могат да бъдат записани в RAW формат.

Директорът на Apple Тим Кук изрично подчерта, че това са най-добрите камери в смартфон на компанията.
Новите модели ще имат закръглени корпуси от стъкло и алуминий, а също преработен бутон Home, разпознаващ силата на натиска, както и Taptic Engine.
Седмиците ще са устойчиви на вода(може да се потопят до метър дълбочина) и прах, както и конкурентите им от "Самсунг" и "Сони".

По-богат е и изборът на цветове. Черното се предлага в два варианта - класически черен и оникс. Златен, сив и розов са другите варианти, а слуховете за син iPhone не се потвърдиха.
Друга новост е добавеният втори говорител, с който възпроизвеждането на звука става стерео.
Новият чип A10 Fusion е с 64 bit, 4 core processor и над 3.3 млрд. транзистора, 40% по-бърз от A9. Това прави новия модел 120 пъти по-бърз от първия iPhone, излязъл на пазара преди почти десетилетие.
Удвоява се паметта на новите сматфони, които ще се предлагат с 32, 128 и 256 гигабайта.

Сред плюсовете на седмицата е, че ще издържа два часа по-дълго, отколкото iPhone 6s. Обикновено е от порядъка на 14 до 60 часа, в зависимост от натоварването.
Почитателите на игрите също ще останат доволни.

В новите смартфони графичният чип е 50% по-бърз от A9, три пъти по-бърз от A8 и 240 пъти по-барз от първия iPhone. Това дава възможности за игри от по-висока категория и да се гледа още по-качествено видео. Според създателите този чип отговаря на изискванията на игри, които дори не са се появили на пазара през първото полугодие на 2016 г.
Доста противоречиви са отзивите, че новите смартфони нямат вход за слушалки. От компанията обясняват промяната като желание да бъдат в крак с най-новите технологии. Слушалките са безжични AirPods, ще се използва и преходник за слушалките с кабел, който ще се включва на същото място, където е захранването.
Най-стъписваща е цената на безжичните слушалки -- $159. В същото време iPhone 7 ще струва 649 долара за 32-гигабайтова версия, колкото беше и моделът 6S. По-елитният iPhone 7 Plus ще се предлага за 749 долара.
Предварителните поръчки за седмиците ще се приемат от 9 септември, а доставянето на новия смартфон започва седмица по-късно - от 16 септември, в 28 държави.
В България новите модели се очакват на 23 септември.

Умни часовници за сърфисти и гмуркачи

Apple реши да промени изцяло концепцията на своите "умни" часовници, избирайки за тях спортна насока. Те ще имат вграден GPS, който ще позволи на феновете да оставят вкъщи смартфона, но да получават пълна информация за маршрута, който ще се съхранява в часовника.
Apple Watch е защитен с водоустойчив корпус, който не само ще предпази часовника от пръски при карането на сърф, но също така и да им позволи спускане на дълбочина от 50 метра. Устройството ще може да брои калории при плуване. Друга проява на спортна тема е сътрудничеството с Nike. Apple Watch Nike + ще мотивира потребителя да заложат на бягането. За тази платформа ще бъде пусната Nike + Run Club, където потребителите могат да споделят своите резултати.
Второто поколение "умни" часовници, ще бъдат в корпуси от алуминий, стомана и керамика. Часовниците са оборудвани с нов процесор Apple Watch 2 - S2, които трябва да се ускори работата по 50%. На дисплея ще бъде най-забележителните продукти на компанията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе