Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Студентски град рън стартира в неделя

Студентски град рън стартира в неделя

Най-новият шосеен пробег в България Студентски град рън ще се проведе на 1 октомври (неделя). На пресконференция в Национална Спортна Академия "Васил Левски" организаторите дадоха подробности за събитието.

Димитър Дилчев - кмет на Район Студентски в Столична община съобщи, че състезанието се прави с цел да се популяризира спорта сред младите хора в района и заяви, че ще участва на дистанция 5.22 км при любителите бегачи.

Професор Пенчо Гешев – ректор на Национална Спортна Академия „Васил Левски" сподели, че събитието е посветено и на 75-години от основаването на учебното заведение.

Валентина Жекова от спортен клуб „Юниверсал" – организатор на Студенстки град рън представи дейността на клуба и припомни, че „Юниверсал" са организатори на турнирите „Цветанка Христова" и „Григор Христов", които събират около 1000 деца, юноши и девойки през пролетта.

Антон Бонов – представител на БФЛА съобщи, че някой от най-добрите български бегачи на средни и дълги разстояния като Митко Ценов, Йоло Николов, Лиляна Георгиева и др. ще участват в надбягванията в Студентски град. Бонов съобщи, че състезанието включва и занимание по „Детска атлетика" на Централния стадион на НСА, а деца от цялата страна ще се включат в различните игри. Лично Мирела Демирева – вицешампионка на скок височина от олимпийските игри в Рио ще награди децата на Студентски град рън.

В края на пресконференцията Антон Бонов връчи състезателен номер 1 на Димитър Дилчев и номер 75 (символ на годишнината на НСА) на професор Пенчо Гешев.

Старт-финалът на различните бягания е пред ремонтираната арка на НСА, а първи ще се състезават професионалните атлети, които стартират в 9:30 на дистанция 5.22 км. Следва масов старт на същото разстояние за любители от 10:00 часа, а от 11:00 ще има атрактивна дисциплина – щафети за семейства, фирми и отбори 2х2.61 км.

Движението в Студентски град ще бъде затворено в интервала от 9:25 до 11:35, като ще има ограничен пропусквателен режим за пътни превозни средства.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе