Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Нова авария, от днес пак спират парното в “Младост”, пише 24 ЧАСА. Нова голяма авария на топлопровод от 1200 мм стана към 17 часа във вторник в “Младост” срещу The Moll, съобщиха от “Топлофикация София”. Това е третият ден след аварията с магистралния топлопровод на столичната топлофикация, която остави без парно и топла вода почти цялата източна част на София и преди още да беше възстановено топлоподаването в квартал “Слатина” и част от “Дружба 1”. Работници на фирмата са започнали да махат бетонните плочи и да правят разкритие на авариралия топлопровод. В сряда сутринта поетапно и по график ще бъдат спирани парното и топлата вода в различни части на “Младост”.

Виж повече

112 нови учебника влизат наесен в първи и пети клас, отбелязва СЕГА. Всички проекти на учебници за 1-ви и 5-и клас, одобрени от МОН, са преминали успешно и през второто сито - оценката за пригодност от учителите. За учениците в първи клас ще има 40 нови учебника (по всички предмети), а за тези от пети клас - 72. Реформата в средното образование започна тази учебна година тъкмо с въпросните два класа - от есента на 2016 г. те учат по нови учебни програми, но по стари учебници, тъй като времето за създаването и отпечатването им не бе достатъчно.

Виж повече

СТАНДАРТ предлага на читателите си да си съставят галерия с портрети на Апостола на свободата Васил Левски. Със съдействието и партньорството на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" всяка събота изданието ще публикува по една от 7-те известни снимки на Левски, които се пазят в библиотеката заедно с непознатата история на снимките и оцеляването им до днес. Паметни слова на Апостола и фотографски материали, запечатали образите на членове на семейството му, както и много документи, писани от Васил Левски, са представени в първата по рода си изложба за Апостола, направена от Националната библиотека по повод 180-годишнината от рождението на Дякона. Тя бе представена в Асеновград в понеделник. Следващата седмица е официалното й откриване в библиотеката, след това ще обиколи страната.

Виж повече

Масово измират пчелите в България, алармира ТРУД.  Тежки загуби отчитат пчеларите в цялата страна. Масово измират цели пчелни семейства, като в някои райони на страната загубите надхвърлят 50%. Една от основните причини е тежката зима с минусови температури в комбинация с оскъдна за летящите насекоми паша миналата година. Производители на биологично чист мед от село Брестово, област Ловеч съветват пчеларите да не делят изкуствено семействата с цел увеличаване броя на кошерите, тъй като това отслабва колонията и я прави уязвима на лоши метеорологични условия и на нападения на други насекоми като търтеи и стършели. Освен гладна смърт се отчитат загуби и вследствие на химикали, с които се обработват селскостопански култури, атрактивни за пчелите.

Виж повече

Търсят спешно 175 пожарникари, научаваме също от ТРУД. МВР обяви конкурс за 175 вакантни длъжности в пожарните служби в цялата страна. Свободните позиции са за огнеборци, спасители и водачи на специализирани автомобили. Обявени са конкурси и за двама водолази в Бургас и София. Срокът за подаване на документите е 14 февруари тази година. Конкурсът обхваща пожарните служби в цялата страна с изключение на тези в Силистра, Габрово и Разград. Изискванията за кандидатите са да имат българско гражданство, да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, както и да не са привлечени като обвиняеми. Бъдещите пожарникари не трябва да са по-възрастни от 40 години. Това не важи за хора, които в момента работят в МВР, или бивши служители на министерството.

Виж повече

Зимата купуваме най-много джипове и АТВ-та втора ръка, установява МОНИТОР. През зимния сезон в сайтовете за безплатни обяви се наблюдава засилен интерес към джиповете и АТВ-та втора ръка. В студените месеци българите най-много търсят аудиотехника, телефони, гуми и джанти, като най-много оферти се разглеждат за автомобили втора ръка. Много търсени са руските „Лада Нива”.
Виж повече

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе