Извънредни новини

Вандали отново счупиха статуята на Меси в Буенос Айрес (СНИМКИ)

Вандали отново счупиха статуята на Меси в Буенос Айрес (СНИМКИ)

Статуята на нападателя на Аржентина и Барселона Лионел Меси в Буенос Айрес за втори път тази година стана обект на вандализъм, полицията издирва извършителите, съобщи местното издание "Оле".

Този път злосторниците са счупили долната част на бронзовата фигура. В началото на януари т.г. вандали повредиха сериозно статуята, като потрошиха цялата й горната част.

Тя бе поставена през лятото на 2016 г. в аржентинската столица в рамките на кампания, която целеше да покаже на футболиста колко нужен е той на националния отбор и да го убеди да продължи да носи фланелката на Аржентина. Първото опорочаване на скулптурата на 10 януари съвпадна с деня, в който Кристиано Роналдо бе определен за Футболист на годината на ФИФА.

Лео Меси тази есен помогна на Аржентина в последния момент да си осигури билети за Мондиала в Русия. Острието на Барса наниза и трите гола за безценния успех над Еквадор с 3:1, който класира гаучосите за Световното първенство. Общо в 10 мача от квалификациите Меси вкара седем гола и асистира за два.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе