Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев: Шансовете ни за победа не се увеличават

Станишев: Шансовете ни за победа не се увеличават

С издигането на нова кандидатура за генерален секретар на ООН, шансовете ни за победа никак не нарастват. Това коментира пред журналисти в Брюксел лидерът на ПЕС и наш евродепутат Сергей Станишев по повод решението на правителството да замени кандидата ни Бокова с Кристалина Георгиева.

"Решението е абсурдно. Грозно е и по начина, по който се взе, както и цялата среда, която се създаде около кандидатура. Решението е и крайно рисково от гледна точка на това какво искаме да постигнем в тази надпревара", предупреди Станишев. Той напомни, че в тази надпревара нямат никакво значение партиите, тъй като това е състезание на държави и техните кандидати. А решението се взема в Съвета за сигурност и ключова роля имат петте страни, които имат право на вето.

"Лошото е, че България изглежда като страна, която не знае какво иска.Никоя страна освен нас не си сменя кандидата", изтъкна лидерът на ПЕС. Той коментира и участието до сега на Ирина Бокова в надпреварата.

"Още от самото начало виждахме, че подкрепата за Ирина Бокова от правителството и от президентската инатитуция е куца. А някои директно са работили срещу нашия кандидат, постоянно подкопавайки и авторите, и шансовете й", отбеляза той.

Всичко по темата четете в специалния раздел на "Стандарт" ТУК!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе