Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кралев: Новият закон за спорта ще реши проблема с базите

Кралев: Новият закон за спорта ще реши проблема с базите

Новият закон за спорта ще разреши кардинално проблема с базите, собственост на Министерството на младежта и спорта, увери по БНТ спортният министър Красен Кралев.

"Нормално е да вдигнем критериите за финансиране на федерациите", категоричен беше министърът. По думите му, федерации с под 20 души състав не могат да развиват кой знае каква дейност, но и сега има и по-големи федерации, които не получават финансиране. 

Кралев заяви, че бюджетът на министерството е увеличен с 2,3 млн. лв., които ще отидат за заплати, пенсии на пожизнени олимпийци и това е свързано с повишаване на минималната заплата. Той посочи, че никога публичните средства за спорт не стигат, но той е олицетворение на страната и цифрите се увеличават с умерен темп.

За това защо в новия закон не е включено намаляване на данъците за спортните благодетели той каза, че това е проблем, който трябва да се отправи към финансовото министерство, но такава мярка се прилага в страни, където данъкът е 30,40% и където, по думите му, има смисъл.

В новия закон има интересни нововъведения като това, че професионалните лиги могат да бъдат и отделни юридически лица, създава се възможност клубовете да бъдат регистрирани и като търговски дружества и за първи път се създава българска параолимпийска асоциация. Също така за първи път се регулира понятието спортни услуги, обясни спортният министър.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе