Извънредни новини

"Синя Коледа" след 18 дузпи

София. След 210 минути здрава битка без голове и 18 дузпи "Левски" поднесе подарък на феновете си, които изживяха доста тежки моменти с любимците си през тази година. "Сините" изхвърлиха с дузпи вечния си съперник ЦСКА от турнира за купата на България - 7:6. На 1/4 финалите тимът от "Герена" ще срещне "Ботев". В герои се превърнаха двама от отписани играчи след тежкото начало на сезона. Пламен Илиев спаси две дузпи и пет чисти положения само през първата част на мача. Дюстли Мюлдер, който бе пратен при юношите, пък заби победната дузпа за 7:6. Илиев хвана ударите от бялата точка на Валентин Илиев и Сидибе. Емил Гъргоров удари греда. Пропуски за "сините" направиха Ларсен Туре и Кевин Бру. Французинът първоначално не бе в списъка на изпълнителите, но се наложи да смени съотборник. Така за "армейците" остана болката от изпуснатите положения, особено през първото полувреме. Тогава всеки корнер пред наказателното поле на "сините" бе като дузпа. Освен това те имаха и претенции, че реферът Цветан Кръстев не е свирил дузпа за игра с ръка на Макриев. Не мина и без екшън. Джаксън Менди се ядоса и налетя да се бие с Пламен Илиев и останалите "сини" след края. Мелето обаче бе бързо разтървано. Още на два пъти играчите се ловяха за гушите.

"Стъпихме здраво, няма как да не съм доволен, ЦСКА имаше по-чистите положения, но пък в известни моменти ние владеехме играта, нормално се стигна и до дузпи. Там рулетката беше на наша страна. Смятам, че този мач би трябвало да се е харесал на феновете. Нещата завършиха добре. Донякъде се извинихме на феновете за неволите през сезона. Утре (б.р. днес) имам среща със собственика, на която трябва да уточним доста неща. Трябват ни попълнения, за да подобрим постигнатото до сега. Не виждам защо в този момент трябва да сменяме Тони Здравков. Ще продаваме само при добра оферта", обяви техническият директор Христо Йовов. На път за стадиона той имаше пътни неволи. Неумел шофьор подпря колата му и й изкриви броня. "Преди месец всички ни бяха отписали, но сега сме трети и елиминирахме ЦСКА. Няма значение как, важното е, че сме победили", кракът бе самият Здравков.

"Получи се голяма битка. ЦСКА се бори много здраво, но ние им отвърнахме със същото. Героя е целият отбор. Преди решаващата дузпа се постарах да съм спокоен и да изчистя главата си. Забравих за предишния си пропуск", коментира Дъстли Мюлдер.

"Трябва да признаем, че ЦСКА стояха по-добре. Освен това са по-силни на статичните положения. Ние обаче успяхме да излезем сухи", отсече Станислав Ангелов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе