Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

В Силистра ремонтират площад "Албена"

В Силистра ремонтират площад

От утре започва проект за ремонт на силистренския площад "Албена" за над 2 260 000 лева по оперативната програма "Региони в растеж" /2014-2020 г./, съобщиха от общината.
Основните дейности в проекта са свързани с реконструкцията и рехабилитацията на алейната мрежа, тротоарните настилки, възстановяване на водното огледало и паметника "1800 години - Силистра", създаване на площадка за деца от три- до 12-годишна възраст и зони за отдих, изграждане на велоалея, въвеждане на видеонаблюдение и енергоспестяващо осветление и осигуряване на достъпна среда за хора с физически затруднения.
Строително-монтажните дейности ще се извършват на площ от 30 028 квадратни метра. Предвижда се да бъдат засадени 37 иглолистни и 39 широколистни дървета, 1039 вечнозелени, 1097 - цъфтящи, и 23 увивни храсти. На останалата дървесна растителност ще се извърши повдигане на короните за по-добра осветеност и безопасност. Проектът включва и реконструкция на кръстовищата пред жп гарата и бензиностанцията на входа на града.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе