Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Общински шерифи ще глобяват крадци на праскови

Общински шерифи ще глобяват крадци на праскови

Общински шерифи да могат да глобяват крадци на земеделска продукция. Този вариант бе обсъден по време на четвъртото заседание на националния съвет за превенция на престъпността, след предложение от Националното сдружение на общините.

Изпълнителният директор на организацията Ганка Чавдарова предложи част от членовете на всички местни комисии, свързани със сигурността и превенцията да се обединят в една работеща структура към общината. В нея трябва да има и представители от всички компетентни органи като агенцията по горите, МВР, агенцията по заетостта, инспектората по здравеопазване, които да си взаимодействат.

Новите правомощия трябва да станат факт с промени в Закона за местното самоуправление. Така ще се избегне дублиране на функции и МВР ще се концентрира върху върху по-сериозни нарушения, обясни Чавдарова. Според нея до края на юли идеите за законодателните промени ще бъдат внесени в правителството за обсъждане. Има предложение глобите от нарушения, заснети с камерите за видеонаблюдение в населените места да отиват в общинските бюджети. От своя страна вътрешният министър Румяна Бъчварова призна, че МВР няма успехи досега в борбата с битовата престъпност. "И всеки един от вас може да го констатира и да се съгласи с това", поясни Бъчварова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе